Odigrano 2. kolo Lige rekreativaca u malom fudbalu Pale 2013/14

0
U standardnom i ustaljenom terminu, nedjeljom od 10.00 do 17.00 časova u SC „Olimp“ odigrani su susreti 2. kola Lige rekraativaca u malom fudbalu Pale 2013/2014.

Lijepo fudbalsko popodne u SC Olimpu priredile su odlične i uzbudljive utakmice. Majstori igre na petoparcu bili su u svom punom elementu pa u igri ima čvrstine, brazilskog majstorstva, ljepote, fudbalskog vica pa već od početka liga ispunjava sva očekivanja. Ekipe su prilično izjednačene pa u nastavku slijede neizvjesne borbe za svaki bod i pozicije na tabeli.

U derbiju kola Kafe Bar Bari nadigrao je sa 5:3 Š.F. Winner, Plato i Olimp podijelili su bodove bilo je 5:5, a MDM je rutinski savladao Peštan 3:1. Kumbara je bila ubjedljiva protiv Majnexa, slavila je 5:1, Mibos je potopio Kafe Pavle 5:0, a Head Shop bio je bolji od Nelta 3:2. Mig Trans Sjetlina poslije velike borbe „prsa u prsa“ uzeo je „skalp“ Džabulaniju i dolazi do pobjede 4:3.
U žaru borbe prorade i emocije i sjenu na fer plej 2. kola crvenim kartonima bacaju Miljan Pušara i Bojan Čvoro iz sastava Džabulani uz napomenu da je projekat „Lige“ usmjeren na promociji sportske kulture, tolerancije, viteštva, fer pleja, druženja i ostalih pozitivnih vrlina rekreativnog takmičenja.

Strijelci potežu i tuku iz svih pozicija, bili su uspješni, pogađaju i postižu 45 golova. Mečeve je vodio sudija Božo Golijanin, koji je na sedam susreta osim 2 crvena, pokazao i 4 žuta kartona.

Izvaredno „gazii“ trostruki strijlac Dragan Cicović/Olimp koji je igrom obilježio kolo, a okvir gola najbolje čuva i kapija Nebojša Divčić/Mibos.

Tim kola: Nebojša Divčić, Dragan Cicović, Radivoje Gluhović, Nikola Blagojević, Branislav Guja, Milan Stanišić, Dražen Furtula

Razultati

Plato – Olimp 5:5 / 2:2

U prvoj utakmici sastali su se provjereni mastori malonogometnih fudbalskih terena ekipe Olimpa i Platoa. Viđena je „goleada“, postignuto je i 10 pogodaka. Poslije sportskog nadmetanja u neizvjesnoj utakmici koja prolazi u sportskom duhu i bez kartona, Olimp dolazi do boda u posljednjim sekundama meča golom raspoloženog za igru Dragana Cicovića za za konačnih 5:5.

Za Olim „kanapu“ tresu: Dragan Cicović (3), Mladen Janković i Milomir Lopatić. Na visini zadatka su i Sretko Vuksanović, Rajko Cicović, Bojan Gluhović i Damir Miličević.

Za Plato golove daju Dejan Ždrale (2), Božidar Elez, Velemir Ivanović i Miloš Vuksanović. Velike zasluge za bod imaju: kapiten Milan Tadić i Predrag Karišik – Benzama koji je ušao maksimalno spreman u sezonu. Očekuje se da prekine golgeterski post iz prva dva kola i da „očepi“ u sljedećim utakmicama.

Igrač utakmice: Dragan Cicović / Olimp

Plato: Dejan Klačar, Predrag Karišik, kapiten Milan Tadić, Dragan Gutalj, Miloš Vuksanović, Dejan Ždrale, Velemir Ivanović, Dalibor Božić

Olimp: Goran Košarac Mladen Janković, Dragan Cicović, Rajko Cicović, Bojan Gluhović, Milomir Lopatić, Sretko Vuksanović, Damir Miličević, Ferid Subašić

MDM – Peštan 3 :1 / 3:0

Veliki zaljubljenici i dokazani majstori u baratanju „buba marom“ iz sastava MDM, rutinskom igrom sasvim zasluženo savladali su razultatom 3:1 ekipu Peštana.

Pobjednik je odlučen golovima Nikole Breza, Nemanje Galina i Branislava Guje već u prvom poluvremenu kod razultata od 3:0.

U 38. minuti Željko Špirić postiže gol za konačnih 3:1.

Igrač utakmice Branislav Guja / MDM.
Nadmetanje prolazi bez kartona.

MDM: Nenad Janković, Branko Stevanović, kapiten Predrag Teletina, Nemanja Galin, Nikola Brezo, Branislav Guja

Peštan: Aleksandar Beribaka, Goran Lemez, Igor Šumar, Bogdan Pandžić, Željko Špirić, kapiten Branko Milošević, Radoslav Sladoje, Gavro Džino, Vladimir Vasiljević

Kumbara – Majnex 5:1 / 3:1

Raspjevana i raspoložena za igru Kumbara bila je ubjedljiva i razultatom 5:1 potopila Majnex.

U pobjedničkom sastavu igrom diriguje neumorni dvostruki strijelac Nikola Blagojević, a u listu strijelaca upisani su: Duško Šehovac i Milan Čvoro. Nemjerljiv udio u trijumfu imaju i Dragan Erić, borbeni Mitar Koroman, Branislavc Guja i sigurni golman Srđan Avramović.

Igrač utakmice Nikola Blagojević / Majnex se sportski bori, šanse ne koriste, a čast spasava pogotkom Bojan Cvjetanović. Igra se viteški i nadmetanje prolazi bez sudiskih opomena.

Kumbara: Srđan Avramović, Marko Erić, Branislav Guja, Nikola Blagojević, Dušan Šehovac, kapiten Luka Božović, Mitar Koroman, Dragan Erić, Milan Čvoro

Majnex: Dragomir-Gago Koroman, Predrag Krsmanović, Bojan Cvjetanović, Miljan Radović, Nenad Pelemiš, Mladen Hršum, kapiten Siniša Golijanin

Mibos DOO – Kafe Pavle 5:0 / 1:0

U fer i sportskom nadmetanju, a u muškoj borbi Mibos je bio prejak za Kafe Pavle. Poslije prednosti iz prvog poluvremena od 1:0. golom Igora Tošića u nastavku mašinerija Mibosa dodaje gas i sudbinu Pavla golovima pečete: Miroslav Lazarević (2), Milan Govedarica i Mioš Elez.

Sjajnoj pobjedi pridonose i ostali iz satava, izvanredni golman Nebojša Divčić, Slobodan Vukovič, Boris Minić, Bojan Marković, Dragan Vukadin i Đorđe Samadžić.

Ekipa Pavla nema municije, golgeterski su zakazali, nemaju ni svoj dan i svi pokušaji Vladimira Kolašinca, Veljka Aleksića, Jovice Vukadina, Miroslava Divčića, Aleksandra Skoka nisu urodili plodom i „kafedžije“ ostaju na „krompiru“ i zbog prepreke zvane nesavladivi „vratar“ Nebojša Divčić.

Igrač utakmice Nebojša Divčić / Mibos

Žuti karton: Bojan Ilić / Pavle, Milan Govedarica / Mibos

Mibos: Nebojša Divčić, Slobodan Vuković, Milan Govedarica, kapiten Miloš Elez, Brane Minić, Bojan Marković, Dragan Vukadin, Miroslav Lazarević, Igor Tošić, Đorđe Samardžić

Kafe Pavle: Miloš Janković, Vladimir Kulašinac, Veljko Aleksić, Bojan Ilić, Jovica Vukadin, Miroslav Divčić, Aleksandar Skoko

Head Shop – Nelt 3:1 / 1:0

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u meču između Head Shopa i Nelta , a na kraju do pobjede i tri boda dolaze zasluženo „Shopovci“ golovima Đorđa Eleka, Milana Stanišića i Gorana Bajića.

Za poraženi sastav agilni Nebojša Tošović sa dva komada u 32. i 35.minuti postavlja konačnih 3:2.

Igrač utakmice: Milan Stanišić
Žuti karton: Dejan Vitković
Head Shop: Miloš Malović, Luka Bojanić, Velibor Čvoro, Milorad Samardžić, Goran Bajić, Đorđe Elek, Bojan Tadić, Nikola Skokić, kapiten Milan Stanišić

Nelt: Igor Ikić, Esmir Opardija, Faris Gradaščević, Mladen Samardžija, kapiten Srđan Cicović, Milomir Kovačević, Nebojša Tošović, Tomislav Vuković, Dejan Pešut, Dejan Vitković

Mig Trans Sjetlina – Džabulani 4:3 / 1:1

Dobru i uzbudljivu utakmicu odigrali su ekipe Mig Trans Sjetlina i Džabulani. Poslije velike rovovske bitke u finišu, žestokim jurišom u posljednja dva minuta do pobjede dolaze i slave, teško, ali sasvim zasluženo Sjetlani razultatom 4:3.

Pobjednici u svom sastavu nemaju loše karike, a do sjajne pobjede dolaze na krilima raspoloženog dvostrukog strijelca Radivoja – Rada Gluhovića koji diktira tempo i vuče sve konce u igri. Izvanrednu pomoć ima u strijelcima koji nose igru Draženu Kusmiku i Vladimiru Kovačeviću.

Zapaženu rolu u slavljeničkom trijumfu ima Nenad Bošković – Bole, a ostali iz sasatava: Saša Cicović, Slaviša Arbinja i Dejan Kovinjalo – Mrčo daju pun doprinos u pobjedi. Veliki dio posla obavlja i izvanredni golman Miloš Pelemiš – Peka. Fudbalska „raja“ iz Džabulanija daje sve od sebe, a u meč ulaze sa puno motiva i sa željom da savladaju kvalitetnog rivala pa nadmetanje unose i previše emocija. U listu strijelaca upisane imaju: Ognjena Mađarevića, Nemanju Govedaricu i Predraga Cicovića. U postavi nema prve violine sastava Dušana Paprice, zatim Nedeljka Šuka i savjeti sa klupe „coacha“ Milana Đapića nisu urodili plodom, uz to namjerili su se na spremnu, kvalitetnu i uigranu ekipu, pa poraz nisu mogli izbjeći.
Crveni karton: Miljan Pušara / Džabulani, Bojan Čvoro / Džabulani
Žuti karton: Miljan Pušara / Džabulani, Vladimir Kovačević Mig – Trans Sjetlina

Mig Trans Sjetlina: Miloš Pelemiš, Vladimir Kovačević, kapiten Siniša Cicović, Dražen Kusmik, Slaviša Arbinja, Radivije Gluhović, Dejan Guja, Dejan Kovinjalo, Nenad Boškovič – Bole

Džabulani: Radoslav Marić, Predrag Cicović, Nemanja Govedarica, Miljan Pušara, Ognjen Mađarević, Miljan Kusmuk, Bojan Čvoro, Coach Milan Đapić

Kafe Bar Bari – Š.F. Winner 5:3 / 2:0

U derbiju kola „naoštrenih“ ekipa Kafe Bar Bari i Š.F. Winner u čvrstoj borbi koja prolazi u muškom okršaju i sportskom tonu bez sile i kartona, gdje oba tima žele pobjedu, teško, ali sasvim zasluženo slave razultatom 5:3 prošlogodišnji pobjednici „kafedžije“ iz Barija.

Kod pobjednika, fudbalsko majstorstvo iskazuju i junaci pobjede strijelci: Dražen Furtula (2), Miljenko Stjepanović / Skala, Goran Radović i Darko Regoje / Batistuta. Pun doprinos slavljeničkom trijumfu imaju i ostali iz sastava: Srđan Delipara, Draženko Doder, Milan Pandurevć, a posebnu sigurnost u igri daje izvanrednim odbranama odlični „vratrar“ Rade Čolaković.

Ekipa Š.F. „Winner“ predstavila se u lijepom izdanju kao kvalitetna, uigrana i spremna fudbalska družina koju krasi čvrstina u igri i ne malo fudbalsko znanje. U postavi su „knap“ pa igraju bez izmjena što se odražava na razultati i poraz nisu mogli izbjeći.

Za poražene „zavaljuju“ Alen Kurt (2) i Muamer Vukas

Igrač utakmice: Dražen Furtula
Igra se viteški i utakmica prolazi bez kartona.

Kafe Bar Bari: Rade Čolaković, kapiten Darko Regoje, Srđan Delipara, Draženko Doder, Dražan Furtula, Milan Pandurević, Goran Radović, Miljenko Stjepanović, coach Saša Karadžić

Š.F. Winner: Alen Kurt, kapiten Tarik Rašidagić, Muamer Vukas, Zlatan Burina, Mirza Trbonja, Haris Koro

Tabela

1. Kafe Bar Bari 6
2. Kumbara 6
3. Mig Trans Sjetlina 6
4. Mibos doo 4
5. Head Shop 4
6. Š.F. Viner 3
7. MDM 3
8. Džabulani 3
9. Olimp 2
10. Plato 1
11. Majnex 1
12. Nelt 0
13. Peštan 0
14. Kafe Pavle 0
Strijelci:

6. Alen Kurt

4. Radivoje Gluhović, Nikola Blagojević, Dragan Cicović
3. Milan Pandurević, Stanislav Guja, Adis Šahmanija, Milan Stanišić, Darko Regoje, Dražan Furtula
2. Srđan Radović, Nemanja Galin, Nikola Brezo, Branislav Guja, Nemanja Govedarica, Predrag Cicović, Đorđe Elek, Milomir Lopatić, Milan Čvoro, Dejan Ždrale, Dušan Šehovac, Miroslav Lazarević, Nebojša Tošović

Kartoni:

Crveni: Miljan Pušara / Džabulani, Bojan Čvoro / Džabulani
Žuti: Radivoje Gluhović, Dušan Paprica, Rajko Cicović, Bojan Ilić, Milan Govedarica, Miljan Pušara, Vladimir Kovačević, Dejan Vitković / svi po jedan

Parovi: 3. kolo nedjelja / 13. oktobar

10h Peštan – Kafe Bar Bari
11h Nelt – Plato
12h Kafe Pavle – Kumbara
13h Majnex – Head Shop
14h Džabulani – MDM
15h Olimp – Mig Trans Sjetlina
16h Š.F. Winner – Mibos doo

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare