Odbronička većina prihvatila rebalans budžeta

0
Odbronička većina prihvatila rebalans budžeta

HAN PIJESAK – Odbornici Skupštine opštine Han Pijesak usvojili su većinom glasova rebalans budžeta za 2018. godinu u iznosu od 3.563.990 KM, što je za 305.480 KM više u odnosu na predloženi za ovu godinu.

Načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić rekao je Srni da se rebalansu budžeta pristupilo zbog proširenja budžetskog okvira iz neutrošenih namjenskih sredstava iz prošle godine, te zbog povećanja ili umanjenja pojedinih rashoda i izdataka za kojima se ukazala potreba u dosadašnjem periodu.

On je dodao da su neutrošena namjenska sredstva iz prošle godine 305.480 KM, za koliko se i proširuje budžetski okvir u ovoj godini.

„Neutrošena sredstva iz kredita od 3.000 KM raspoređuju se na izdatke u zemlji za otplatu neizmirenih obaveza iz ranijih godina, za plaćanje obaveza prema preduzeću `Kriptos` iz Milića, a sredstva za finansiranje posebnih mjera zaštite od požara od 3.230 KM raspoređuju se za nabavku opreme za Vatrogasnu jedinicu, povećanjem sa planiranih 8.000 KM na 11.230 KM“, naveo je Ostojić.

On je istakao da će neutrošena sredstva od naknade od šuma u iznosu od 297.400 KM biti raspoređena na nove ili dodata na postojeće investicije u usvojenom budžetu za 2018. godinu.

Prema njegovim riječima, pomenuta sredstva biće utrošena za rekonstrukciju Policijske stanice, Doma kulture, objekta Sokolskog doma, sportske dvorane, administrativne zgrade opštine na Han Pijesku, rekonstrukciju puta prema Pjenovcu, dvije ulice u gradskom naselju, gradskih parkova, dječijeg igrališta, te za izradu prostornog i urbanističkog plana opštine.

Ostojić je naveo da se neutrošena sredstva od naknada za vode od 1.800 KM respoređuju na grant Komunalnom preduzeću „Kraljeva gora“, pri čemu se povećava sa ranije planiranih 200.000 na 201.830 KM, za obilježavanje zona sanitarne zaštite izvorišta Štekavac.

On je naglasio da nakon izmjena i dopuna u skladu sa odlukom o rebalansu ukupna budžetska sredstva za 2018. opštine Han Pijesak iznose 3.563.990 KM, što je za 305.480 KM više od usvojenih za ovu godinu.

Načelnik je dodao da su u skladu sa usvojenim rebalansom odbornici većinom glasova usvojili i izmjene i dopune plana investicija opštine za ovu godinu.

Prema tom dokumentu, umjesto ranije usvojenog od 333.660 KM, iznos planiranih investicija opštine Han Pijesak je 630.200 KM.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Han Pijesak jednoglasno je usvojena odluka o proglašenju groblja Bogaz u upotrebi i prenosu na upravljanje i održavanje Javnom komunalnom preduzeću „Kraljeva gora“.

Odbornici su prihvatili odluku o uvođenju posebne takse za vatrogastvo i izvještaj o radu Crvenog krsta opštine Han Pijesak za prošlu godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments