Dan profesionalne orijentacije učenika devetih razreda

0
Dan profesionalne orijentacije učenika devetih razreda

ZVORNIK – U Tehničkom školskom centru u Karakaju i Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ u Zvorniku održana je danas manifestacija „Dan otvorenih vrata“, odnosno Dan profesionalne orijentacije učenika devetih razreda osnovnih škola.

U ove dvije srednje škole, učenicima šest osnovnih škola sa zvorničkog područja, te škole iz Osmaka, prikazana su oprema i učila, izvedene praktične vježbe iz pojedinih predmeta, te predstavljen plan upisa u narednoj školskoj godini.

Direktor Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Biljana Pisić rekla je da je ova manifestacija tradicionalna, a služi da pomogne učenicima završnog razreda osnovnih škola u izboru budućih zanimanja.

„Srednjoškolski centar je jedan od najopremljenijih u regiji i nudi učenicima odličan izbor zanimanja“, rekla je Pisićeva i dodala da je velika pažnja posvećena stvaranju uslova za izvođenje praktične nastave.

Pisićeva je izrazila nadu da će u ovaj srednjoškolki centar biti upisano 240 novih učenika, koliko je planom upisa predviđeno.

Ona je zahvalila Gradskoj upravi koja je obezbijedila prevoz učenika do ove dvije srednje škole.

Direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić rekao je da je zadovoljan odzivom učenika devetog razreda osnovnih škola i dodao da će i ova škola ispuniti upisni plan.

„Ponuđena zanimanja, pogotovo trogodišnja, u potopunosti odgovaraju potrebama tržišta rada i omogućuju zaposlenje odmah po završetku školovanja“, rekao je Grujić.

On je naglasio da su to prepoznali i učenici koji posljednjih nekoliko godina sve više upisuju zanimanja koja se izučavaju u ovoj školi, odnosno stalno se bilježi rast broja učenika.

U školskoj 2017/18. godini zvorničke osnovne škole završava 425 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare