Odata počast poginulim srpskim borcima

0

VIŠEGRAD – Parastosom i prisluživanjem svijeća na Srpskom vojničkom groblju na Megdanu u Višegradu danas je odata počast za 24 pripadnika Višegradske brigade Vojske Republike Srpske /VRS/, koji su 16. oktobra 1992. godine poginuli na brdu Meremišlju u napadu pripadnika takozvane Armije BiH iz Goražada i Međeđe.

U tim borbama ubijena su i četiri borca iz Ruđanske brigade, a četvorica srpskih boraca su zarobljena. Jedan je poslije mučenja umro u muslimanskom zatvoru u Goraždu, drugi je ubijen, a preostala dvojica su kasnije razmijenjena.

Majka poginulog borca VRS Perka Rosić kaže da je prošla 21 godina od ubistva njenog sina, ali se ona osjeća kao da je to juče bilo i tako će biti dok bude živa.

Ona je zahvalila opštinskim vlastima što su organizovale parastos i time dokazale da porodice poginulih boraca nisu same u svom bolu.

Boško Filipović, otac poginulog borca na Meremišlju, kaže da onom ko je izgubio svog najmilijeg nikad neće biti dobro.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković rekao je da su ljudi na ovaj skup došli da podijele tugu sa porodicama poginulih srpskih boraca, ali i izraze tihi protest što niko od počinilaca zločina na Moremišlju nije odgovarao.

„Moramo i to reći da dio Boračke organizacije zaboravlja svoj osnovni zdatak – brigu o porodicama poginulih, već misli na sopstvene interese i na republičkom i lokalnom nivou“, dodao je Mišković.

Najveći broj poginulih srpskih boraca sa Meremišlja sahranjen je na Srpskom vojničkom groblju na Megdanu, a ostali po seoskim grobljima.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.radiol.visegrad.ba)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare