Od višegradske ćuprije krenula regata ka Starom Brodu

0

VIŠEGRAD – Međunarodna regata od Višegrada do Sremske Mitrovice krenula je danas od višegradske ćuprije kanjonom Drine do Starog Broda.
U regati učestvuje oko 15 učesnika iz Srbije i ljubitelji prirode i vode iz Višegrada.

Predsjednik kluba „Srpski veslači“ Dejan Jovanović rekao je Srni da su u Višegradu na Drini 21. put kao učesnici međunarodne regate.

„Drago nam je jer smo uspjeli, bez obzira na situaciju sa virusom, da se okupimo i organizujemo ovu tradicionalnu regatu. Ovde su svi ljudi koji vole Drinu, Višegrad, most, ćupriju koja je i svetski simbol“, istakao je Jovanović.

On je napomenuo da je krajnji cilj regate Sremska Mitrovica i da bi trebalo da stignu do subote, 12. septembra.

Učesnik regate Darko Andrić iz Višegrada rekao je da je ovo još jedna lijepa regata, koju ni virus korona nije mogao zaustaviti, kao što ni Drinu ništa ne može zaustaviti.

„Manji je broj učesnika, ali je jednako zadovoljstvo uz sve ove ljepote Drine, Višegrada, ćuprije i Andrićgrada“, naveo je Andrić.

Učesnik regate Radivoje Filipović iz Požege rekao je da dugi niz godina prati regatu i da se zaljubio u veslanje.

„Pre dve godine izvršena mi je transplantacija srca i vratio sam se opet na reku Drinu, što nije preporučljivo, ali ja ne odustajem jer je osećaj fantastičan, a Drina je smisao života“, istakao je Filipović.

Organizator ove Međunarodne regate je Kajak klub „Srpski veslači“ iz beogradskog prigradskog naselja Beli Potok.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare