Od sutra stručne edukacije o potencijalima ljekovitog bilja

0

SOKOLAC – Preduzeće „Šume Republike Srpske“, šumska gazdinstva „Romanija“ Sokolac i „Maglić“ Foča, u saradnji sa Šumarskim fakultetom Banjaluka, organizuju stručne edukacije za zaposlene o potencijalima i mogućnostima korištenja i plasmana ljekovitog i aromatičnog bilja.

Stručne edukacije namijenjene su prvenstveno zaposlenima u „Šumama Republike Srpske“, odnosno u službama za ostale šumske proizvode i ostale djelatnosti, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Edukacije će biti održane sutra na Sokocu u Radnoj jedinici /RJ/ „Palež“, a 13. jula u Foči, RJ „Baljevo polje“, sa početkom u 11.00 časova.

„Kroz ove edukacije učesnici će imati priliku da se upoznaju sa botaničkim karakterisitikama ljekovitog bilja, načinu njegovog sakupljanja, skladištenja i tretmana, kao i načinu plasmana na tržište. Takođe, učesnici će se upoznati i sa medicinskim značajem određenih vrsta ljekovitog bilja“, navodi se u saopštenju.

Edukacijama će prisustvovati predstavnici organizacionih dijelova Javnog preduzeća i predstavnici Šumarskog i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare