Od ponedjeljka registrovano 20 novih preduzetničkih radnji

0

ISTOČNO SARAJEVO – U opštini Istočno Novo Sarajevo od 2. decembra, kada je počela primjena Zakona o registrovanju poslovnih subjekata i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o preduzetničkoj djelatnosti, registrovano je 20 novih djelatnosti, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Igor Đokanović.

Đokanović je istakao da su preduzetnici već iskazali pojačano interesovanje za registraciju, jer su nove izmjene pojednostavile proces, a od prijašnjih devet dokumenata, sada je potrebna samo kopija lične karte i uvjerenje da nije zabranjeno obavljanje određenih djelatnosti.

On je naveo da se u opštini Istočno Novo Sarajevo i ranije registracija završavala za jedan dan, ali su preduzetnici morali dostaviti više dokumenata. „Sada je pojednostavljena procedura i sve se obavi na jednom mjestu“, dodao je on.

Đokanović je rekao da je opština ranije smanjila opštinske takse koje za novoosnovanu radnju iznose 30 KM, dok za izmjenu rješenja preduzetničkih radnji iznosi 20 KM.

Prema njegovim riječima, u opštini Istočno Novo Sarajevo može se i elektronskim putem izvršiti registracija preduzetničke radnje tako što preduzetnik na i-mejl pošalje skenirana ova dva potrebna dokumenta, a zahtjev za registraciju može da „skine“ sa opštinskog sajta.

U Republici Srpskoj od 2. decembra primjenjuje se novi model poslovne registracije – jednošalterski sistem. Za poslovnu registraciju dovoljna su najviše tri dana, umjesto dosadašnjih 23.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare