Očišćeno pola miliona metara kvadratnih

0
Arhivska fotografija

MILIĆI – U ranijim deminerskim akcijama koje su rađene u saradnji deminerskih timova Oružanih snaga BiH i opštine Milići, na području ove opštine deminirano je oko 500.000 metara kvadratnih terena, izjavio je Srni načelnik Službe zaštite i spašavanja u opštini Milići Branislav Novaković.

Novaković je rekao da bi još toliko trebalo da bude očišćeno od minsko- esplozivnih sredstava, zaostalih iz prošlog rata.

Prema njegovimriječima, do sredine novembra planirano je da se završi akcija uklanjanja minsko-eksplozivnih sredstava na lokaciji Duboki do, između sela Đile i Rupovo brdo u opštini Milići, na kojoj je angažovan jedan deminerski tim Oružanih snaga BiH.

Novaković je dodao da je realizacija ovog deminerskog projekta počela sredinom avgusta, te da je do sada tim pronašao nekoliko minsko-eksplozivnih sredstava.

„Riječ je o lokaciji površine od 58.000 metara kvadratnih. Imamo najavu da bi deminerima na terenu, zbog lošeg vremena i nepristupačnog terena, u pomoć uskoro trebalo da stigne još jedan tim, da bi projekat mogli u planiranom roku da završe“, rekao je Novaković.

On je objasnio da lokalna uprava deminarima Oružanih snaga obezbjeđuje neophodnu logistiku, smještaj, određene količine godriva, terenski alat i nesmetan pristup lokaciji.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare