Očekuje se pomoć ugroženim opštinama

0

HAN PIJESAK – Na sastanku direktora Uprave Civilne zaštite Republike Srpske Milimira Dodera sa zamjenikom komandanta Opštinskog štaba Civilne zaštite na Han Pijesku Miletom Golijanom konstatovano je da će Vladi Republike Srpske biti predloženo da pomogne svim opštinama ugroženim obilnim snježnim padavinama.
Golijan je rekao Srni da je na sastanku na Han Pijesku bilo riječi o vanrednom stanju koje je uvedeno u ovoj opštini zbog elementarnih nepogoda.

Konstatovano je da trenutno struje ima u centru grada i u prigradskim naseljima, ali da električne energije nema na izvorištima Kraljeva gora i Štekavac zbog čega grad nema vode.

Golijan kaže da putevi do osam sela nisu prohodni, a mašine „Romanijaputeva“ iz Sokoca učestvuju u čišćenju regionalnog puta, dok Šumsko gazdinstvo „Visočnik“ iz Han Pijeska i „Tehnometal“ iz Vlasenice učestvuju u čišćenju lokalnih puteva, a angažovana je jedna privatna mašina na čićenju snijega.

Ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić izjavila je danas da će Vlada Republike Srpske odobriti interventnu pomoć od 50.000 KM opštini Han Pijesak u kojoj je proglašeno stanje elementarne nepogode usljed snježnih padavina.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments