Obuka za pripremu i realizaciju razvojnih projekata

1

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas je održana obuka o temi „Instrumenti za identifikaciju i sprovođenje razvojnih projekata“ za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave ili lokalnim razvojnim agencijama koji su angažovani na pripremi i realizaciji projekata.

Viši stručni saradnik u Razvojnoj agenciji Republike Srpske Nikola Poluga rekao je da je cilj obuke, koja je organizovana u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom, imati osposobljen kadar koji će samostalno ili u timu identifikovati, sprovoditi i razvijati projektne prijedloge prema fondovima EU i drugim donatorima.

On je istakao da je od 2015. godine Razvojna agencija Srpske održala 14 obuka koje je uspješno završilo 270 polaznika iz 41 jedinice lokalne samouprave.

„Naglasio bih da su 22 projekta koja su započeta pisanjem na ovakvim obukama dobila finansiranje od 1.600.000 KM. Prema posljednjem godišnjem izvještaju o malim i srednjim preduzećima, imamo primjetan rast broja projekata koje realizuju lokalni organi vlasti, kao i rast ukupne vrijednosti projekata u odnosu na prethodne godine“, naveo je Poluga.

Samostalni stručni saradnik u Gradskoj razvojnoj agenciji Istočno Sarajevo Milijana Macan rekla je da je primarni cilj priprema i povećanje kapaciteta učesnika iz organizacija sa ovog područja da poboljšaju znanje u pripremi i pisanju projektnih prijedloga prema metodologiji Evropske komisije.

Dajana Kovačević sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu rekla je da na obuci učestvuju asistenti i docenti da bi promovisali dvije nove aktivnosti koje je Fakultet nedavno započeo.

„Na Fakultetu od ove godine djeluju dvije organizacije – Naučnoistraživački centar i Studentski preduzetnički inkubator, koji bi u narednom periodu trebalo da sprovedu niz projekata s ciljem pomoći mladima da se aktivnije uključe u realizaciju početnog biznisa i ideja. Namjera je i da u saradnji sa privrednim institucijama iz javnog sektora pomognemo i projekte u vezi sa razvojnim aktivnostima naše opštine, ali i šire“, navela je Kovačevićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Gdje ima pameti ima i pozitivnih rezultata.
Hvala vam što tako konkretno primjenjujete i prenosite znanje, donosite i doprinoste boljem okruženju i životu na ovim prostorima.