Objavljen spisak boraca-penzionera kojima će biti smanjene penzije

0

Danas je u Sali skupštine opštine Pale održana press konferencija Srpske demokratske stranke, Partije demokratskog progresa i Narodne demokratske stranke povodom najavljenog smanjenja penzija borcima – penzionerima.

Press konferenciji su prisustvovali Predsjednik OO SDS Pale Miodrag Kovačević, član Predsjedništva PDP Pale Mile Borovina, Predsjednik OO NDS Pale Siniša Lasica i ratni vojni invalid Mojo Lopatić.

Miodrag Kovačević predsjednik OO SDS-a Pale se osvruno na značaj boraca u stvaranju i odbrani Republike Srpske. Kovačević je izjavio da je novca u republičkoj kasi sve manje i da se on pokušava namiriti iz džepova boraca penzionera.

„Oni koji se bore za socijalnu demokratiju i pravdu su uzeli od najsiromašnijih. Borci se nisu borili za ovakvu Republiku Srpsku. Penzije za 775 penzionera boraca sa prostora opštine Pale će biti umanjene. 36.000 boraca u RS će dobiti umanjene penzije. 42% studenata i đaka u RS se školuje pomoću penzija. Neki od penzionera izdržavaju po 5 članova porodice, a izdvajanja za lijekove i osnovne životne namirnice su sve veća.“ – iznio je podatke na press konferenciji član Predsjedništva OO PDP Mile Borovina.

„Javnost u Republici Srpskoj je obmanjena, kompletno rukovodstvo Boračke organizacije RS, na čelu sa Pantelijom Ćurguzom bi trebalo da podnese ostavku.“ – izjavio je Predsjednik OO NDS Pale Siniša Lasica.

Vojo Lopatić, ratni vojni invalid kome je penzija smanjena sa 480 KM na 360 KM (uz borački dodatak od 60 KM) je ukazao na loše stanje i odnos prema borcima i izjavio da borcima ne preostaje ništa druge nego da organizuju proteste.

Na konferenciji je objavljen spisak od 775 lica kojima će biti smanjene penzije.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=zuViFb2iT2I&feature=player_embedded}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare