Maloljetnik izvršio četiri krivična djela

0

Policija će Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeti dopunu izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv sedamnaestogodišnjaka sa Pala, zbog počinjena tri krivična djela teške krađe prošle godine i jednog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ove godine.

Iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo saopšteno je da je u toku dokumentovanje predmeta.

Postoje osnovi sumnje da je tokom 2011. godine, u tri navrata, osumnjičeni maloljetnik na području opštine Pale, nasilno otvarao objekte i otuđivao određene predmete.

Operativnim radom na terenu, te tokom kriminalističke obrade, policijski službenici su došli do saznanja da je ovaj maloljetnik 2011. godine iz pansiona „Vidikovac“ na Jahorini otuđio tri LCD televizora i pet pari skija, iz vikend kuće u mjestu Dvorišta jednu kacigu za skijanje, te iz kamp prikolice koja se nalazila u dvorištu kuće u mjestu Vrhprača lovačku pušku sačmaricu, dvogled, lovački ruksak i prsluk.

Sva tri krivična djela izvršena su nasilnim otvaranjem prozora objekata i upotrebom podesnog alata.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac u januaru je izvršen pretres stana i pomoćnih objekata koje koristi ovaj maloljetnik, gdje su pronađene tri lovačke puške, manja količina metaka, policijske lisice, mobilni telefon i nekoliko SIM kartica.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments