Obilježeni Dani Kasindolskog bataljona

0

ISTOČNO SARAJEVO – Kod Spomen-obilježja u Kasindolu služen je parastos i položeno cvijeće u okviru manifestacije „Dani Kasindolskog bataljona“ za pripadnike ovog bataljona koji su položili živote za stvaranje Republike Srpske.


Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ Goran Šehovac rekao da se manifestacijom „Dani Kasindolskog bataljona“, koji uključuje i memorijalni turnir u malom fudbalu, održava u znak sjećanja na komandanta ovog bataljona Boška Vujadina i ostale poginule borce sa ovog područja.

„Na Spomen-obilježju u Kasindolu upisana su imena 99 boraca. Kao i svake godine, kulturnim i sportskim manifestacijama u okviru `Dana Kasindolskog bataljona` želimo skrenuti pažnju narodu da se neke stvari ne smiju zaboraviti“, rekao je Šehovac.

On je naglasio da Boračka organizacija „Ilidžanski borac“ nastavlja da istrajava tokom svih poslijeratnih godina da nisu Srbi nikakvi zlikovci, kako to tvrde federalni mediji.

Šehovac je podsjetio da je Boračka organizacije „Ilidžanski borac“ i Mjesna
boračka organizacija Kasindo 18. juna organizovala pohod na Klanac.

„Tu su mučki ubijeni naši ljudi od komšija u periodu kada je postojao dogovor da pokušamo očuvati mir. Međutim, Srbi su po običaju bili naivni i nasjeli na podlost muslimanski paravojnih formacija Jusufa Prazine i Edhema Godinjaka iz Trnova, te su prve žrtve pale upravo na Klancu“, dodao je on.

Prijemom koji je Mjesna boračka organizacija organizovala za porodice poginulih boraca u Dom kulture u Kasindolu okončana je manifestacija „Dani Kasindolskog bataljona“.

Iz Kasindolskog bataljona 99 pripadnika je položilo život u temelje Republike Srpske, a zajedno sa borcima Prve i Druge sarajevske brigade i Oklopne jedinice na ratištima od Olova do Treskavice stradalo više od 130 pripadnika Vojske Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare