Obilježena krsna slava opštine i hrama

0

HAN PIJESAK – Svetom liturgijom u crkvi Svetog Pantelejmona u Han Pijesku danas je obilježena krsna slava opštine i hrama.

Svetu liturgiju služio je protojerej stavrofor Branko Brežančić, nakon koje je obavljeno lomljenje slavskih kolača. Litija je, na čelu sa barjacima i ikonama, obišla oko hrama.

U spomen-sobi, u kojoj se nalazi 80 fotografija poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja ove opštine, služen je parastos, a zatim su položeni vijenci na centralnom spomen obilježju poginulim borcima.

Vijence su položile delegacije opštine Han Pijesak, načelnik opštine LJubivoje Šupić i prdsjednik Skupštine opštine Dragan Lapčević, te načelnik bratske opštine Aranđelovac Nikola Ustić, kao i predstavnici Odbora boračkih organizacija sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić i Dragan Kosorić.

Ove delegacije su vijence položile i na spomenik poginulim borcima iz Drugog svjetkog rata sa područja Han Pijeska.

Na svečanosti povodom krsne slave opštine uručena je zahvalnica Stani Golišević za poklonjeno zemljište u Mrkaljima kod Han Pijeska za izgradnju poljoprivrednog doma. Prigodan poklon je uručen i delegaciji iz bratske opštine Aranđelovac iz Srbije.

Načelnik opštine Han Pijesak LJubivoje Šupić rekao je novinarima da jednu trećinu opštinskog budžeta čine naknade od Javnog preduzeća šumarstva „Šume Republike Srpske“, te da su u posljednje vrijeme počele uplate od te firme opštini u novcu i kompenzacijama u visini 100.000 KM, što je poboljšalo stanje u budžetu i rješavanje određenih komunalnih problema.

Prema njegovim riječima, izražen je problem komunalne infrastrukture, a u planu je izgradnja sekundarnog vodovoda i kanalizacije, jer je ova mreža u lošem stanju.

On je napomenuo da je u planu rekonstrukcija Vile Karađorđevića, za što je urađen idejni projekat.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare