Obilježena krsna slava obdaništa “Neven”

0

VIŠEGRAD – Obredom lomljenja slavskog kolača u višegradskom obdaništu “Neven” danas je proslavljena krsna slava ove ustanove – Sveti Nikola.
Direktor ove predškolske ustanove Danka Mitrović rekla je da je ovo jedan od najljepših praznika koji će mnogo značiti djeci, ističući nesebičnu pomoć opštine Višegrad.

“Ovo je prilika da se naši mališani, kroz rad sa svojim vaspitačima i prisustvujući obredu lomljenja slavskog kolača još jednom podsjete i nauče nešto novo o svojoj tradiciji, religiji i kulturi”, navela je Mitrovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je opština u prethodnom periodu nesebično pomagala višegradski dječiji vrtić.

“Zajedno sa preduzećem `Hidroelektrane na Drini`, na obdaništu je zamijenjena fasada, postavljen video-nadzor, sređeno stepenište i dvorište, a nabavili smo i novu didaktičku opremu, kao i bijelu tehniku za kuhinju”, istakao je Đurević, te dodao da će nastaviti da pomažu ovom vrtiću.

On je dodao da je nedavno u obdaništu “Neven” formirana četvrta grupa i da blizu 100 djece pohađa ovu ustanovu.

“To je veoma dobar i optimističan podatak za našu opštinu, a ako se ukaže potreba, spremni smo da formiramo i petu grupu kako bi sva naša djeca imala mjesto u vrtiću i na tome ne smijemo da štedimo”, naglasio je Đurević.

Obdanište “Neven” trenutno pohađa 86 mališana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments