Obilježen mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

0
Obilježen mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

ISTOČNO SARAJEVO – Na području koje pokriva Policijska uprava /PU/ Istočno Sarajevo od januara do novembra registrovano je 11 krivičnih djela u vezi sa opojnim drogama i podneseno 11 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 17 lica, saopšteno je iz ove PU.

Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga podneseno je 29 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato devet prekršajnih naloga.

U istom periodu pronađeno je i oduzeto 77,22 grama heroina, 15,63 grama kokaina, devet kilograma marihuane, 28 stabljika indijske konoplje i 22 teblete ekstazija, saopšteno je iz ove PU, koja je danas u Istočnom Novom Sarajevu podjelom letaka obilježila Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti.

U letku edukativnog sadržaja „Snažna porodica-sigurna budućnost“ prikazana su osnovna uputstva o najčešće korištenim drogama, simptomima koji ukazuju na konzumiranje droga, njihovoj štetnosti, kao i savjeti roditeljima kako da reaguju kada se susretnu sa pojavom konzumiranja droga kod mladih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare