Počele „Nikoljdanske svečanosti“

0
Počele

SOKOLAC – Radionicom u Duhovnom centru Lazarica crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu, na kojoj je 60 djece izrađivalo panoe i čestitke i priredilo prigodnu priredbu, večeras su u tom mjestu počele „Nikoljdanske svečanosti“.

Na radionici u okviru „Nikoljdanskih svečanosti“, koje po 22 drugi put organizuje Ustanova za kulturu „Pero Kosorić“ u saradnji sa Crkvenom opštinom Sokolac, učestvovali su učenici Osnovne škole i mališani iz Dječijeg dnevnog kutka.

„Mališani su crtali i pripremali čestitke o temi `Sveti Nikola`, a cilj radionice jeste da kod djece timskiim radom razvijemo svijest o postojanju naših najvećih svetitelja i hrišćanskih praznika“, rekla je Srni direktor Ustanove za kulturu Irena Šućur.

Ona je istakla da je pokrovitelj ove manifestacije opština Sokolac, a sva neophodna sredstva za organizovanje radionice obezbijedila je hrišćanska organizacija „Vorld Vižen“.

Za starješinu crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu protojereja Iliju Čupića ova nikoljdanska priredba bila je prijatno veče i za djecu i za odrasle.

„Osim duhovnih svečanosti u vrtiću i ovdje u Duhovnom centru `Lazarica` Osnovna škola Sokolac u saradnji sa srpskom pravoslavnom crkvom oragnizovala je jednu lepu, skromnu ali izuzetno toplu priredbu, gde je iskazala svu svoju ljubav i poštovanje prema Svetom Nikoli“, ocijenio je sveštenik Čupić.

On je uvjeren da će djeca, koja su najčistijeg srca, kroz ljubav stečenu na ovakvim manifestacijama i kroz vjeru hrišćansku, postati temelj za buduća pokoljenja i tu ljubav prenosti na buduće generacije, prevnstveno na svoju porodicu, a potom i na svoje bližnje u našem narodu.

Nastavnik muzičke kulture u Osnovnoj školi Sokolac, Đorđe Rajić pripremao je za ovu priredbu muzičku sekciju, a nastavnik srpskog jezika i književnosti Nataša Cvijetić, dramsko-recitatorsku i zadovoljni su nastupom svojih učenika.

„Sa djecom je uvijek zadovoljstvo raditi. Djeca vole da učestvuju na priredbama, čak vole više da učestvuju na ovakvim javnim događajima nego što vole nastavu i školu samu po sebi“, rekao je Rajić.

On je ocijenio da je svaki učenički nastup spontan, i da i kada nije savršeno pripremljeno djeluje vrlo iskreno i prirodno.

Animator Dječijeg kutka Sokolac Dragana Vrbarac rekla je da je dvadesetoro djece ovog kutka učestvovalo na priredbi i da su pokazali veliko interesovanje za temu „Sveti Nikola i svečanosti darivanja“.

„Par dana smo pripremali recitacije, a crtežima o Svetom Nikoli i dječijim radostima, ukrasili smo naš Dječiji kutak“, rekla je Vrbarac.

Ona je za posljednji dan decembra najavila novogodišnju priredbu, na kojoj će podjeliti novogodišnje paketiće uz zanimljiv kulturni program, koji će pripremiti mališani iz Dječijeg kutka“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments