Obilježen dan stradanja srpskih boraca i civila

0

VLASENICA – Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Vlasenica danas je obilježila Vidovdan – koji se obilježava kao dan stradanja srpskog stanovništva, uz pomen žrtvama proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata na području ove opštine. Članovi ove organizacije danas su posjetili Spomen-sobu poginulim borcima otadžbinskog rata, prisustvovali parastosu u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, te položili cvijeće i zapalili svijeće na vojničkom groblju.

Predstavnik Organizacije Radomirka Duvnjak Srni je izjavila da je tokom otadžbinskog rata na području Vlasenice poginulo 315 boraca Vojske Republike Srpske /VRS/ i civila, koji ne smiju biti zaboravljeni.

„Porodice iz boračkih kategorija nisu zadovoljne radom pravosudnih institucija u BiH, jer se ne kažnjavaju krivci za zločine nad Srbima, dok su, s druge strane, zatvori prepuni srpskih boraca. Slučaj Orić je najsvježiji primjer te selektivne pravde i jednostrane prakse pravosudnih organa“, rekla je Duvnjak.

Predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Aćim Todorović izjavio je za Srnu da Vidovdan simboliše vjekovnu borbu srpskog naroda za slobodu i pravdu, ali predstavlja i opomenu budućim generacijama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare