Obilježen dan i slava opštine

0

ISTOČNA ILIDŽA – Opština Istočna Ilidža obilježila je svoj dan i slavu Svetog Velikomučenika Georgija – Đurđevdan, liturgijom i lomljenjem slavskog kolača u Hramu Nerukotvorenog obraza Hristovog na Kuli.

Obilježavanju ovog velikog praznika su, zbog vanrednih okolnosti izazvanih virusom korona, prisustvovali samo predstavnici opštine.

Načelnik opštine Marinko Božović čestitao je Đurđevdan, ali i Vaskrs svim stanovnicima Republike Srpske koji slave, posebno Istočne Ilidže.

Kao najznačajniji projekat u prošloj godini, on je istakao završetak šetališta „Dr Miodrag Lazić“, dok je za most na rijeci Željeznici rekao da će biti najznačajniji u ovoj godini.

„Prije nekoliko dana završena je EU aukcija, imamo izabranog izvođača, a uskoro očekujemo potpisivanje ugovora i uvođenje izvođača u radove“, izjavio je Božović novinarima.

On je najavio da će ove godine biti završeni radovi na saobraćajnici Aerodromska ulica – most u naselju Radulovac, što je nastavak ulaganja opštine Istočna Ilidža u zone koje doprinose dovođenju novih privrednih subjekata i zapošljavanju stanovnika.

„Sigurno je da ćemo u ovoj godini nastaviti i sa institucionalnim razvojem na nivou opštine daljim nastavkom formiranja javnih ustanova Kulturni centar i Sportsko-rekreativni centar, uslužnog servisa i još nekoliko javnih preduzeća među kojima je `Ilidžanska kuća`“, naveo je Božović i izrazio nadu da će uskoro biti riješeno pitanje raskrsnice u naselju Kula, koja je već duže vrijeme usko grlo.

Povodom Dana i slave opštine, na prijedlog građana dodijeljene su plakete radnicima medicinske i nemedicinske struke, za koje je istaknuto da su za vrijeme epidemije virusa korona uložili nadljudske napore da zaštite zdravlje stanovnika ove opštine i ostalih naslonjenih na Dom zdravlja Istočno Sarajevo i Bolnicu „Srbija“.

U ime zaposlenih u Bolnici „Srbija“ zahvalio je direktor Nebojša Šešlija, koji je rekao da je dodjelom najvećeg opštinskog priznanja prepoznat rad, borba i zalaganje zdravstvenih i drugih radnika u bolnici na očuvanju zdravstvenog sektora, kao i u borbi sa pandemijom.

„Proteklih dana je u našoj bolnici značajno relaksiranija situacija, imamo 15 pacijenata na kovid odjeljenju, od kojih su tri u kovid intenzivnoj njezi, što je u odnosu na prethodna dva mjeseca značajno manje“, rekao je Šešlija, te dodao da Bolnica redovno pruža i servisira i ostale usluge.

Šešlija je naveo da je Bolnica, prema preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije, vakcinisala svoje zaposlene, a da je lokalnim štabovima ponudila svoj kadar da po potrebi pomogne u vakcinisanju stanovništva.

On je, u ime svih zaposlenih, rukovodstvu opštine Istočna Ilidža, kao i svim njenim stanovnicima koji slave, čestitao Đurđevdan.

Plaketa je dodijeljena i Domu zdravlja Istočno Sarajevo, a direktor Dejan Šešelj zahvalio je Skupštini opštine što je prepoznala angažman svih zaposlenih u ovoj medicinskoj ustanovi.

„Iza nas je bio izuzetno težak period u kojem smo uspjeli da obezbijedimo nesmetano funkcionisanje Doma zdravlja. Sada je definitivno krenula kolektivna imunizacija stanovništva i kontinuirano vakcinišemo stanovništvo starije od 65 godina. Vaksinisani su svi zdravstveni radnici koji su to željeli“, istakao je Šešelj.

On je naglasio da uskoro očekuju veći kontingent vakcina, te podsjetio da je u Republiku Srpsku dopremljeno 25.000 ruskih vakcina „sputnjik ve“ i 80.000 kineskih vakcina „sinofarm“.

„Imamo podršku i pomoć opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, kao i Bolnice `Srbija`, što će nam omogućiti da vakcinaciju stanovništva obavimo što brže i kvalitetnije“, rekao je Šešelj.

Plaketa je dodijeljena i Udruženju veterana i penzionisanih pripadnika Vojske Srbije iz Niša za doprinos koji su dali lokalnom stanovništvu tokom vakcinacije, kao i zbog odlične saradnje sa opštinskom Boračkom organizacijom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare