Obilježavanje Dana nestalih sarajevskih Srba 22. aprila

0

ISTOČNO SARAJEVO – Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo organizovaće u četvrtak, 22. aprila, obilježavanje Dana nestalih lica srpske nacionalnosti na području Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije.

Prema protokolu ove tradicionalne manifestacije, koja će ove godine biti održana uz poštivanje epidemioloških mjera, u 10.00 časova u Crkvi Svetog Đorđa u Miljevićima biće služen parastos srpskim žrtvama, a za 10.30 časova predviđeno je polaganje vijenaca na Spomen-obilježje ispred Spomen-kosturnice Miljevići.

Iz Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo najavljeno je da bi u 12.00 časova u sali u Spomen-kosturnice trebalo da bude održan okrugli sto, na kojem će članovi organizacija sa prostora Istočnog Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije i njihovi aktivisti iznijeti probleme sa kojima se susreću.

„Učesnici ovog skupa nastojaće da pronađu modalitete značajnijeg sjećanja na žrtve, pri čemu od pozvanih gostiju, predstavnika institucija koje su prirodom svog posla iz oblasti traženja nestalih lica, očekuju pomoć s ciljem efikasnijeg rada, te sagledavanja mogućnosti pomoći u dugogodišnjem čekanju istine o stradanju članova njihovih porodica i pronalaženju posmrtnih ostataka“, izjavila je Srni predsjednik Organizacije Milka Kokot.

Poziv za učešće u obilježavanju Dana nestalih Srba na području Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije upućen je predstavnicima republičke Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Odbora porodica nestalih lica, opštinskih organizacija, Grada Istočno Sarajevo i opština u njegovom sastavu.

Na obilježavanje su pozvani i predstavnici Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Crvenog krsta Republike Srpske, Instituta za nestala lica BiH, Međunarodne komisije za nestala lica, Agencije za istrage i zaštitu BiH, Tužilaštva BiH i medija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare