Obavještenje za javnost Stručnog kolegijuma načelnika opštine Višegrad

0

VIŠEGRAD – Kolegijum načelnika opštine Slaviše Miškovića donio je odluku da se hitno pristupi stvaranju pretpostavki za realizaciju Zakona o otkupu stanova, koji je u novembru 2011. godine usvojen na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Otkup se odnosi na stanove u naseljima Bikavac i Garča.

Na prijedlog načelnika Miškovića formirana je posebna opštinska Komisija čiji će zadatak biti da što hitnije sprovede sve neophodne procedure za stvaranje uslova za otkup stanova u Garči i na Bikavcu.

Pošto postoje osnovane sumnje da pojedinci nezakonito koriste stanove namijenjene za alternaivni smještaj, Kolegijum načelnika poziva sve stanare naselja u Garči i na Bikavcu da takve slučajeve prijave u opštinu. U pisanoj formi primjedbe mogu ostavljati u sanduče koje se nalazi na glavnom ulazu u opštinsku zgradu , na kome piše „Pošta za načelnika opštine“. Svi slučajevi nelegalnog korištenja stanova na Bikavcu i Garči mogu se prijaviti i putem direktnog telefona broj 058 630 892, svakim radnim danom od 10 do 11 časova.

Kolegijum načelnika opštine ovu odluku je donio sa namjerom da se omogući otkup stanova svim stanarima koji ipunjavaju zakonske uslove, a što isključuje one koji sada zloptrebljavaju pravo na alternativni smještaj.

(www.palelive.com / opstinavisegrad.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare