Obavještenje o sadnicama voća

0

VIŠEGRAD – Početkom ovog mjeseca nadležne službe opštine Višegrad izvršile su anketiranje zaintresovanih poljoprivrednih proizvođača voćara za sadnju čačanske šljive i kruške viljamovke.

Obzirom da je iskazana potreba za znatan broj sadnica čačanske šljive i kruške viljamovke koje se u ovom trenutku u potrebnoj količini ne mogu naći na tržištu, odlučeno je da se kompletna aktivnost odloži za jesen ove godine, kada će uslovi za sadnju po preporuci stručnjaka iz voćarstva biti mnogo povoljniji nego sada.

Takođe i dosadašnji nepovoljni klimatski uslovi sa malo padavina i ne baš optimisičke prognoze meteorologa kada su u pitanju padavine, vlažnost zeljišta i njegova priprema za sadnju ukazuju da je ove planirane aktivnosti potrebno odgoditi za jesen ove godine.

Ovom prilikom napominjemo da će stručna komisija opštine Višegrad u narednom periodu posjetiti sve prijavljene poljoprivredne proizvođače koji su iskazali potrebu za sadnicama i utvrditi da li svi poljoprivredni proizvođači posjeduju odgovarajuće uslove za sadnju čačanske šljive i kruške viljamovke.

(www.palelive.com / www.opstinavisegrad.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments