O proširenju saradnje sa Univerzitetskom bibliotekom „Svetozar Marković“ iz Beograda

0

Predstavnici Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ iz Beograda razgovarali su sa rukovodstvom Univerziteta u Istočnom Sarajevu o mogućnostima proširenja saradnje, a razmatrane su i mogućnosti zajedničkih apliciranja za projekte usmjerene ka jačanju obostranih bibliotečkih kapaciteta.

Na sastanku u Rektoratu bilo je riječi o primjerima dobre prakse u bibliotečkoj djelatnosti, sa akcentom na savremeni pristup bibliotekarstvu, e-nauci i otvorenom pristupu nauci, objavljeno je na stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Upravnik Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ iz Beograda Aleksandar Jerkov sa saradnicima posjetio je u ponedjeljak, 5. decembra, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i razgovarao sa rektorom Milanom Kulićem i njegovim timom o budućoj saradnji.

Predstavnici Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ izrazili su spremnost za najširu saradnju u smjeru jačanja kapaciteta Univerzitetske biblioteke Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

U saopštenju se dodaje da su Kulić i Jerkov potpisali sporazum o saradnji 27. oktobra na štandu Univerziteta u Istočnom Sarajevu na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Saradnjom ove dvije institucije omogućeno je da, između ostalog, ostvareni naučnoistraživački rezultati na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu postanu vidljiviji kako u naučnoj zajednici Srbije tako i na međunarodnom planu, kao i da studenti dobiju olakšan pristup najsavremenijim naučnim izvorima podataka.

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ je centralna akademska bibliotečka ustanova Univerziteta u Beogradu i vodeća akademska biblioteka u regionu, navedeno je u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare