Novi broj časopisa “Dabar”

0

VIŠEGRAD – Iz štampe je izašao 49. broj časopisa “Dabar”, Izdavačke kuće Mitropolije dabrobosanske sa sjedištem u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada.

Kao uvodna poruka u časopisu objavljen je tekst NJegovog visokogpreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Nikolaja pod naslovom “Sveti Sava – duhovni roditelj”.

Član Redakcije časopisa “Dabar” Slavko Heleta kaže da je ovo jedan od najcjenjenijih časopisa u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

On je podsjetio da Izdavačka kuća “Dabar”, osim ovog časopisa, izdaje brojne knjige duhovnog sadržaja, duhovne i rodoljubive poezije i monografije.

“Na kolor stranama najnovijeg broja časopisa `Dabar` objavljene su foto- reportaže sa vidovdanske svečanosti osveštanja hrama Svetog velikomučenika kneza Lazara u Andrićgradu, te o jubileju – dvadeset godina od osnivanja Bogoslovskog fakulteta u Foči”, rekao je Heleta.

On je dodao da su na dječijim stranama objavljene pjesme osnovaca iz Rudog, kao i poučne kratke priče, dok prilog “Dabrov informator” donosi vijesti o dešavanjima na području Mitropolije dabrobosanske.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments