Novac za operaciju završio kod načelnika

0

ISTOČNO SARAJEVO – Iako su se odbornici u Istočnom Starom Gradu odrekli dijela svojih paušala da bi mi pomogli da odem na operaciju, načelnik opštine Bojo Gašanović nije uplatio taj novac na moj žiro račun, nego ga je uzeo sebi.

Ovo je za “Glas Srpske” rekao Ljubo Tadić (36) sa Vučije Luke u opštini Istočni Stari Grad, koji je ogorčen jer bezuspješno pokušava da dođe do 25.000 maraka, koliko mu je još neophodno za transplantaciju bubrega u Francuskoj.

– Odbornici opštine Istočni Stari Grad donijeli su odluku da se odriču 100 maraka paušala, a načelnik Bojo Gašanović se hvalio po lokalnim medijima da će sam donirati 1.000 maraka, iako to nije učinio – tvrdi Tadić.

Kaže da su svi odbornici sa kojima je kontaktirao kazali da su se odrekli svog decembarskog paušala i da je novac već odavno trebalo da bude na njegovom žiro računu.

– Provjerio sam nekoliko puta u banci da li su opština Istočni Stari Grad i Gašanović uplatili novac. Imam sve izvode, ali tog novca nema. Izgleda da je novac za moju operaciju završio kod Gašanovića – rekao je Tadić.

Dodao je da se za pomoć obraćao i drugim načelnicima istočnosarajevskih opština i gradonačelniku grada Istočno Sarajevo Vinku Radovanoviću, ali da pomoći nema.

Jedino mu je, veli, odgovorio Radovanović, koji je u pismu naveo da “nema namjenskih sredstava za ovu vrstu izdvajanja, te da stoga ne može uplatiti traženi novac”.

– Drugi se nisu udostojili ni da mi odgovore – rekao je Tadić.

Tadić tri puta sedmično ide na dijalizu u Klinički centar u Istočnom Sarajevu i nada se da će ipak uspjeti da sakupi neophodan novac da bi mogao da ode na operaciju u Francusku.

Načelnik Bojo Gašanović tvrdi da je novac za liječenje Tadića uplaćen na njegov žiro račun.

– To je neka greška. Ne znam tačno kada je novac uplaćen, ali znam da je odluka donesena. Sve to moram provjeriti, jer se dobro sjećam da je od 11 odbornika, koliko ih ima u opštini, njih devet prihvatilo da se odrekne 100 maraka paušala – rekao je Gašanović.

Tadić ipak ne gubi nadu u humanost i vjeruje da za mnoge ljude to nije samo riječ. Naglasio je da su mnogi to već pokazali prikupivši u raznim akcijama 55.000 maraka.

– Još mi je neophodno 25.000 maraka da bih mogao da obavim transplantaciju i dobijem bubreg. Zbog toga sam se obradovao kada sam čuo da su načelnik i opštinari spremni da mi pomognu – rekao je Tadić, čija sreća je kratko trajala.
Neuspješna operacija

– Jednu sam neuspješnu operaciju već imao u Kliničkom centru u Beogradu prije godinu i po. Donator bubrega bio je moj brat, ali ne znam iz kojih razloga operacija nije uspjela, jer su ljekari konstatovali da postoji stoodstotna podudarnost – rekao Tadić.
Žiro račun

Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu mogu da uplate novac na žiro račun Ljubo Tadić br. 552115-35097835-49 Hipo Alpe Adrija banka.

(www.palelive.com / Glas Srpske)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments