Neprohodni putevi do 17 sela

0

HAN PIJESAK – Na području opštine Han Pijesak putevi su neprohodni do 17 sela, te će Opštinski štab Civilne zaštite zatražiti od Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ dvije mašine za čišćenje snijega.
Na današnjem sastanku Opštinskog štaba istaknuto je da su od početka godine do 10. februara za čišćenje snijega na području opštine Han Pijesak izdvojene 82.000 KM.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Milimir Doder rekao je da je Vlada odobrila 490.000 KM za čišćenje snijega u lokalnim zajednicama.

„Lokalni putevi na području opštine Han Pijesak do sada su čišćeni tri puta što nije rentabilno“, kaže Doder i ističe sa se razmišlja o nabavci motornih sanki.

On je napomenuo da je Helikopterski servis Republike Srpske, osim što je vršio raspodjelu paketa sa hranom ugroženom stanovništvu, do sada evakuisao više od 90 bolesnih lica i trudnica iz zavijanih sela u 20 opština Srpske u kojima je uvedeno stanje elementarne nepogode.

Prema njegovim riječima, na područje opštine Han Pijesak dostavljeno je 35 paketa sa hranom i 2 000 konzervi i dostava paketa biće nastavljena.

Komandant Štaba civilne zaštite opštine Han Pijesak Goran Ašonja rekao je da neće biti povećanja cijene čišćenja snijega po radnom satu mašine koja sada sa PDV-om iznosi 111 maraka.         

On je dodao u održavanju prohodnosti puteva učestvuje mehanizacija „Tehnometala“ iz Vlasenice, Šumskog gazdinstva „Visočnik“, te preduzeća „Mane“ i „Žeravice“ sa Han Pijeska.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare