Nekorektan odnos grada prema Trnovu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Trnovo Goran Vujičić rekao je danas Srni da Grad Istočno Sarajevo nije učestvovao ni u jednom kapitalnom projektu na području ove opštine i da nije tačna njihova tvrdnja da jednako tretiraju sve opštine u sastavu grada.

„Samo na primjeru grantova može se vidjeti kako se grad odnosi prema opštinama koje se nalaze u njegovom sastavu. U prošloj godini Skupština Grada je opštini Istočni Stari Grad dodijelila 80.000 KM grant sredstava, a opštini Trnovo 10.000, iako obje spadaju u red nerazvijenih opština“, rekao je Vujičić.

Što se tiče ostalih opština,kaže Vujičić, više su dobile i opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, po 20.000 ili 30.000 KM, što jasno pokazuje da tvrdnja o jednakom odnosu grada prema svim opštinama nije tačna. On je istakao da je prošle godine u opštinu Istočni Stari Grad uloženo više od 200.000 KM, a u Trnovo samo 10.000.

„Potpuno sam ubijeđen da Grad Istočno Sarajevo finansira `svoje` opštine, odnosno opštine koje pripadaju SDS-u – Istočni Stari Grad, Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo. To se jasno vidi iz grantova koji su dodijeljini prošle godine“, rekao je Vujičić i dodao da je krajnje nefer i nekorektno imati takav odnos prema opštini Trnovo.

„Na sastanku sa gradonačelnikom Vinkom Radovanovićem jasno sam rekao da nije korektno da se opštine dijele po političkoj pripadnosti, jer su uvijek opštine Istočni Stari Grad i Trnovo dobijale oko 50.000 KM grant sredstava da mogu da realizuju neke od kapitalnih projekata“, istakao je Vujičić.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić uputio je juče iz Trnova kritike na račun Grada Istočno Sarajevo koji, kako je rekao, ignoriše potrebe i zahtjeve ove nerazvijene lokalne zajednice u njegovom sastavu.

Grad Istočno Sarajevo oglasio se danas saopštenjem u kojem se tvrdi da se „jednako odnose prema svim opštinama“, te da nije utemeljena tvrdnja da neke od njih podržavaju više od ostalih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare