Недељку Симанићу данас ће бити уручена „Чучкова књига“

0

ХАН ПИЈЕСАК – На централној манифестацији „Чучкових књижевних сусрета“ данас ће овогодишњем лауреату Недељку Симанићу из Котора свечано бити уручена награда „Чучкова књига“ за роман „Сукубус“, најбољу дебитантску књигу објављену у 2023. години.

Почетак централне манифестације дводневних сусрета заказан је за 18.00 часова.

Према програму „Чучкових књижевних сусрета“, окупљање учесника ове манифестације планирано је за 10.00 часова у Народној библиотеци, а потом ће бити положено цвијеће на гроб Бранка Чучка у градском гробљу на Хан Пијеску.

Организатор „Чучкових књижевних сусрета“ је Народна библиотека, која од 2010. носи име Бранка Чучка, а покровитељи су Министарство просвјете и културе Републике Српске и општина Хан Пијесак.

Манифестација је почела јуче програмом „Бранкова клупа“ у Дому културе, приказана представа „Чаробна метла“ у продукцији Позоришта за д‌јецу „Велики мали принц“ из Београда, а приказна је и представа „Чаробна метла“ у продукцији Позоришта за д‌јецу „Велики мали принц“ из Београда.

Бранко Чучак /1948-2008/ био је пјесник, романописац, приповједач, драматичар, публициста и есејиста који је д‌јетињство и рану младост провео на Хан Пијеску, а живио и стварао у Сарајеву, Бањалуци, те на Хан Пијеску, гд‌је је и сахрањен.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare