Naučni skup Prava djeteta i ravnopravnost polova – između normativnog i stvarnog

0

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizuje Međunarodni naučni skup na temu „Prava djeteta i ravnopravnost polova – između normativnog i stvarnog“, koji će se održati u Palama u prostorijama Pravnog fakulteta 29. i 30 juna (petak i subota). Skup je organizovan uz podršku Ombudsmana za djecu Republike Srpske i Džender centra Vlade Republike Srpske, čiji će predstavnici uzeti učešće na skupu.

Prvog dana, u petak 29. juna, sa početkom u 11.00 časova (u amfiteatru u prizemlju), predviđeno je otvaranje naučnog skupa na kome će se prisutnima obratiti: Prof. dr Milan Tomić, dekan Pravnog fakulteta; Predstavnici Ministarstva pravde i Ustavnog suda Republike Srpske; Mr Nada Grahovac, Ombudsman za djecu Republike Srpske, i Spomenka Krunić, direktorica Džender centra Vlade Republike Srpske.

Nakon svečanog otvaranja, uslijediće rad po katedrama na kojima će svoje radove izložiti preko četrdeset naučnih radnika iz šest zemalja (BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije). Usvajanje zaključaka i zatvaranje naučnog skupa predviđeno je za 29. jun u 18.00 časova (u amfiteatru u prizemlju).

Drugoga dana, u subotu 30. juna, sa početkom u 10.00 časova (u amfiteatru u prizemlju), predviđena je promocija naučno-izdavačkog rada Pravnog fakulteta i revijalno takmičenje u besjedništvu studenata pravnih fakulteta.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare