Nastavlja se izgradnja vodovoda

0

VLASENICA – Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima nesmetano se izvode radovi na izgradnji distributivne vodovodne mreže za naselja Pijuke, Kuselji, Branovići, Drakulići, Tešići i Marinkovići.

Izvođač radova “Hidrolet” d.o.o. Rogatica izvršio je polaganje kompletnog distributivnog cjevovoda u dužini od 7.100 metara. U toku je izrada čvorišta i šahtova.

“Juče je izvršeno probno puštanje vode u cjevovod, a u narednoj fazi će se redukcijama pritiska regulisati najpovoljnije proticanje vode. Uporedo sa ovim aktivnostima rade se sekundarni priključci na distributivni cjevovod za pojedine krakove u pomenutim naseljenim mjestima. U narednom periodu izvršiće se geodetsko snimanje i izrada elaborata izvedenog stanja, a nakon toga tehnički prijem”, naveo je Nebojša Berović, nadzorni organ na pomenutom projektu, dodajući da će novi vodovod koristiti 49 domaćinstava.

Mještani ovog područja, koji se pretežno bave zemljoradnjom i stočarstvom, konačno će se osloboditi problema i otežanih uslova života zbog nepostojanja vodovoda.

(www.palelive.com / opstina-vlasenica.org)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare