Namjestila posao sinu koleginice

0

ISTOČNO SARAJEVO – Troje radnika Javne ustanove „Studentski centar“ u Lukavici, Vlado Marin, Sanja Todorović i Ljiljana Marić, optužili su direktorku centra Aleksandru Bjelicu za nameštanje konkursa raspisanog za radno mjesto referenta za smještaj studenata.

To mjesto je, kako tvrde, nezakonito dodijeljeno Srđanu Milidragu, sinu bivše šefice računovodstva „Studentskog centra“.

Optužujući Bjelicu da je na perfidan način pokušala da zataška mućke u vezi s konkursom koji je početkom februara raspisan za popunjavanje radnih mesta u SC-u, ogorčeni radnici poručuju da se neće smiriti sve dok nadležne inspekcijske službe, kako kažu, ne ponište rezultate ove farse.

Jedini se javio!

Naša direktorka je uspjela da nepotizam i zapošljavanje porodičnih kadrova podigne na viši nivo. Prvo je u Službenom glasniku RS od 28. decembra prošle godine objavila konkurs za nekoliko upražnjenih radnih mesta u „Studentskom centru“, među kojima se nalazilo i mjesto referenta za smještaj studenata.

Pošto su prijave podnijele i dvije dugogodišnje radnice centra, Sanja Todorović i Ljiljana Marić, ovaj oglas je 23. januara naša direktorka naprasno poništila jer, kako je tada obrazložila, iz budžeta RS nisu bila odobrena sredstva za nova zapošljavanja.

Međutim, istina je da je Bjelica već tada isplanirala kako da na to radno mesto ubaci Srđana Milidraga, sina nedavno penzionisane šefice računovodstva Stanke Milidrag – kaže za Press RS Vlado Marin, bivši sindikalni lider „Studentskog centra“ u Lukavici. Marin tvrdi da navodnih zabrana u budžetu, na koje se Bjelica pozivala, nije bilo već za 15 dana kada je direktorka ponovo objavila isti konkurs, ali ovog puta u dnevnom listu „Fokus“.

On kaže da je na ovaj način Bjelica u startu eliminisala sve potencijalne kandidate izuzev Srđana Milidraga koji se, nekim čudom, jedini prijavio na oglas!
Niko od zaposlenih u centru nije imao pojma da je 9. februara Bjelica ponovo raspisala konkurs, još manje da ga je objavila u „Fokusu“ koji je u Lukavicu dolazio u tiražu ne većem od desetak primjeraka.

Da cijela stvar bude još interesantnija, baš tog dana je „Fokus“ već od ranog jutra bio rasprodat što se, inače, nikad ranije nije događalo.
Pošto Todorovićeva i Marićeva uopšte nisu znale za konkurs, jedina prijava je, gle čuda, stigla od Srđana Milidraga koji je ekspresno primljen na posao referenta za smještaj studenata – kaže Marin.

Da će kontroverzno zapošljavanje sina bivše šefice računovodstva konačni epilog dobiti pred nadležnim pravosudnim organima, za Press RS potvrđuje Sanja Todorović, sanitarni tehničar u SC-u koja je za mjesto referenta za smještaj studenata konkurisala na prvom objavljenom oglasu.

(www.palelive.com / Press.ba)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare