Након усвајања резолуције нема суживота у БиХ

1

Предсједник Одбора д‌јеце/потомака погинулих и несталих бораца Републике Српске Драгана Кусмук истакла је да не види заједнички пут и суживот у БиХ послије усвајања антисрпске резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН.

Кусмукова је оцијенила да ће резолуција донијети само још веће раздвајање и удаљавање народа у БиХ.

„Ми ћемо остати вјерни Републици Српској и борити се за своја права и сигурност. Поштујемо своје страдале и све страдале, али од Бошњака ових дана то нисмо чули, јер они нас сматрају комшијама које су геноцидне“, изјавила је Кусмукова Срни.

Она је истакла да свијет треба да буде упознат о страдању српског народа, о српској д‌јеци која су била у логорима и преживјела разне тортуре.

„Уморни смо од прича и невјеровања“, рекла је Кусмукова, која је и потпредсједник Организације погинулих, заробљених и несталих бораца и цивила општине Пале.

Према њеним ријечима, Република Српска је мала али много јака, живјеће вјечно и биће славна јер је свједок великих борби за огњишта, за породице и животе.

Кусмукова је нагласила да ће остати у Републици Српској као дијете погинулог борца који, како је истакла, није починио геноцид.

Генерална скупштина УН усвојила је антисрпску резолуцију о Сребреници за коју су гласале 84 државе од укупно 193 чланице УН. На гласању је 87 држава било против и уздржано, док 22 земље нису гласале, што чини 109 земаља које нису подржале тај спорни документ.

Ову резолуцију, која је иницирана без одлуке Предсједништва БиХ, гласом је подржао и представник сталне мисије БиХ у УН који је тако наступио као представник искључиво Бошњака, а не сва три конститутивна народа.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka čast Dragani, kćerki poginulog borca VRS, odličan komentar vrijedan pažnje i da posluži kao smjernica kako dalje nastaviti i šta nam je raditi da bi sačuvali Srpski narod i Republiku Srpsku. Bez opstanka Republike Srpske nama nema opstanka u ovoj nakaradnoj tvorevini kakva je BiH.