Nakon konstitutivne – sutra i prva redovna sjednica

0

ISTOČNO SARAJEVO – Konstitutivna sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo, koja je prekinuta 11. marta, biće nastavljena sutra, a nakon nje i prvo redovne zasjedanje, rekao je Srni predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić.

Lučić je naglasio da će u nastavku konstitutivne sjednice biti izabrana radna tijela, dok će na prvoj redovnoj sjednici biti razmatran Izvještaj o funkcionisanju javnog gradskog saobraćaja na području grada za 2012. godinu.

Napomenuvši da je grad u budžetu za ovu godinu planirao 277.000 KM za sufinansiranje javnog gradskog prevoza, Lučić je naglasio da je jedan od zadataka gradske skupštine unapređenje ove oblasti zbog čega će biti urađena studija organizacije i razvoja gradskog i prigradskog saobraćaja u gradu Istočno Sarajevo kako bi tačno bilo ustanovljeno šta je potrebno uraditi s ciljem unapređenja prevoza građana.

Lučić je dodao da je na dnevnom redu sutrašnje prve redovne sjednice gradske skupštine i Informacija o utrošku finansijskih sredstava datih srednjim školama u protekloj godini i plan utroška za 2013. godinu.

Odbornici će, kaže Lučić, razmatrati i Informaciju o preventivnom djelovanju protiv upotrebe droga i opojnih sredstava na području grada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare