Najbolja predstava “Obična priča” Kulturne scene iz Trebinja

0

VLASENICA – Predstava “Obična priča” Kulturne scene “Male stvari” iz Trebinja proglašena je za najbolju na Festivalu dramskog stvaralaštva koji je danas završen u Vlasenici.
U toku četiri festivalska dana ljubitelji pozorišne umjetnosti uživali su u predstavama omladinskih ansambala iz Trebinja, Foče, Višegrada, Mostara, Kaknja, Zavidovića i Vlasenice.

Član festivalskog žirija Ermina Nišić rekla je Srni da je na festivalu viđeno mnogo dobrih predstava i veliki entuzijazam mladih glumaca.

Ona je pohvalila domaćine, opštinu Vlasenica i vlasenički Srednjoškolski centar “Milorad Vlačić” za dobru organizaciju i gostoljubivost.

“Moja velika želja je da Vlasenica i dalje bude angažovana što se tiče festivala ove vrste ili slične i da grad uloži u ovo što smo danas doživjeli, da dožive i neki drugi poslije nas”, rekla je Nišićeva.

Festival je danas zatvoren predstavom “Folov mi.ba” /Follow me.ba/ u izvođenju Dramskog studija “Prosvjeta” iz Višegrada.

Umjetnički rukovodilac ansambla Bojana Podgorica rekla je Srni da je ova pozorišna grupa u svom radu nastojala da istakne teme u vezi sa problemima savremenog društva i da ih na teatarski način obradi.

“Odabrali smo temu o virtuelnom svijetu savremene tehnologije i pokušli da je iz naše perspektive prikažemo gledaocima”, rekla je Podgorica.

Žiri je dodijelio i nagradu za hrabro propitivanje savremenih tema u pozorištu predstavi “Neka bude ljubav” dramskog ansambla Srednjoškolskog centra “Milorad Vlačić” iz Vlasenice.

Nagrada za dosljedno istraživanje teatarskih oblika i formi pripala je predstavi “Glorija dei” Mostarskog teatra mladih, a nagrada za likovnost i primjenu scenskih elemenata dodijeljena je predstavi “Životinjska farma” Kulturno-sportskog centra iz Kaknja.

Za najbolju glumicu proglašena je Milinka Dojčinovska za ulogu u predstavi “Cigani, idemo” Amaterskog pozorišta iz Foče, a za najboljeg glumca David Popadić za ulogu u predstavi “Obična priča” Kulturne scene “Male stvari” iz Trebinja.

Nagrada za najbolju epizodnu ulogu dodijeljena je Luki Lukiću iz dramskog ansambla iz Vlasenice i Darku Poljčiću iz Dramskog studija iz Višegrada, a nagrada za kolektivnu igru Amaterskom pozorištu Foča.

Festival je finansijski podržan kroz program koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije, uz podršku USAID-a, Kulturna scena “Male stvari” iz Trebinja i opština Vlasenica.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments