Najavljene tužbe u svrhu pravljenja remetilačke atmosfere

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vršilac dužnosti direktora Bolnice Istočno Sarajevo Slavko Ždrale rekao je Srni da je određenoj grupi ljudi u ovoj zdravstvenoj ustanovi u interesu da prave “remetilačku atomsferu u kolektivu”, te da su u tu svrhu i najavljene tužbe Strukovnog sindikata.

Komentarišući odluku Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske da se nadležnim sudovima podnesu kolektivne tužbe za zaštitu kolektivnih prava radnika i uplatu doprinosa, kao i da se nadležnim tužilaštvima podnesu “krivične prijave protiv odgovornih za katastrofalno stanje u zdravstvenoj ustanovi Bolnica Istočno Sarajevo”, Ždrale je rekao da je trebalo ranije reagovati, a ne danas kada su napravljeni određeni iskoraci.

“Sada je kuća u oporavku i dolazi do poboljšanja stanja i treba da vodimo računa o pacijentima i o stanju u bolnici”, istakao je Ždrale.

Prema njegovim riječima, u protekloj godini je mnogo učinjeno u stručnom i finansijskom smislu, kao i u pružanju zdravstvene zaštite.

U saopštenju Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske postavlja se pitanje ministru zdravlja i socijalne zaštite Srpske “zbog čega se više mjeseci odugovlači postupak izbora i imenovanje direktora i članova Upravnog odbora u Bolnici Istočno Sarajevo?”.

U saopštenju se podsjeća da je Republička uprava za inspekcijske poslove više puta naložila da se u navedenoj zdravstvenoj ustanovi izvrši redovna isplata dospjelih plata i naknada radnicima, kao i pripadajućih obaveznih doprinosa i poreza, a naročito da se provedu odredbe Zakona o radu i utvrdi prestanak ugovora o radu za imenovanog vršioca dužnosti direktora Slavka Ždrala i još jednog radnika, pošto su ispunili sve uslove za obavezno penzionisanje.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments