Nadzorni odbor naložio pokretanje stečaja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Novoimenovani Nadzorni odbor Radio-televizije Istočno Sarajevo /RTVIS/ donio je odluku o pokretanju stečajnog postupka u ovoj medijskoj kući i ovlastio vršioca dužnosti direktora ove medijske kuće Branislava Ilića da do 19. decembra pokrene stečaj.

Ilić je u izjavi Srni izrazio zabrinutost da je rok za pokretanja stečajnog postupka previše kratak, te da je sam postupak neprilagođen načinu funkcionisanja medija.

„Činjenica je da je kriza u ovoj medijskoj kući generisana već duži period, ali nismo računali da će se problemi rješavati stečajnim postupkom“, kaže Ilić.

On je pojasnio da od osnivanja ove medijske kuće lokalne zajednice i grad Istočno Sarajevo nikad nisu izdvajali dovoljno sredstava za njeno funkcionisanje.

„Usvajani su negativni izvještaji o finanijskom poslovanju i preko toga se prelazilo. Nikad se nije dovoljno fokusiralo na planove da se iznađu načini finansiranja RTVIS-a“, rekao je Ilić, podsjećajući da se od 2008. godine umanjuju izdvajanja grada i lokalnih zajednica za ovu medijsku kuću.

On je izrazio zabrinutost da bi pokretanje stečajnog postupka dovelo do problema očuvanja RTV frekvencija RTVIS-a.

„Prema uobičajenoj stečajnoj praksi, stečajni upravnik bi veći dio radnika otpustio kući, a ostao bi jedan broj da održi minimum proizvodnje dok se postupak ne okonča. Ovdje je situacija drugačija jer mediji da bi zadržali frekvencije moraju nastaviti emitovanje i provođenje stečaja“, navodi Ilić.

Član Sindikalnog odbora RTVIS-a Slađana Bratić rekla je Srni da su svi radnici ovi medijske kuće zabrinuti za opstanak radnih mjesta.

„Radnici su pokazali maksimalnu dobru volju da se spasi RTVIS, jer su pristali da godinama primaju minimalne plate. Za izlazak iz problema bilo je dovoljno da lokalne zajednice i grad Istočno Sarajevo pokažu dobru volju, jer su za početak oporavka bila dovoljna sredstva iz budžeta grada“, rekla je Bratićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare