Na Sokocu vrtić počinje sa radom u ponedjeljak

0
Sokolac Vrtić spreman za prijem 130 mališana

SOKOLAC – U sokolačkom vrtiću sve je spremno za prijem 45 mališana i novi početak rada u ponedjeljak, 18. maja, nakon skoro dvomjesečne pauze, rekla je Srni direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Biljana Kosorić.

Kosorićeva je podsjetila da je ovaj vrtić prestao da radi 24. marta zbog situacije izazvane širenjem virusa korona, a prema naredbi Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Ona je naglasila da je Institut za javno zdravlje Republike Srpske propisao niz mjera potrebnih za nastavak rada vrtić, u skladu sa Naredbom za postepeno ublažavanje mjera koje su zaposleni u sokolačkom vrtiću proteklih pet dana proveli.

„Izvršena je potpuna dezinfekcija objekta i prostora oko objekta na kome će boraviti mališani, te očišćen svaki kutak i igračka“, naglasila je Kosorićeva.

Ona je dodala da su u proteklih sedam dana postavljene nove sprave i dodatno uređeno vrtićko igralište gdje će djeca najviše boraviti, kada to vremenski uslovi dozvole.

Nakon obavljene ankete sa roditeljima za boravak u vrtiću prijavilo se 45 djeca, koja će tokom maja biti raspoređena u pet vaspitno-obrazovnih grupa.

Kosorićeva je navela da se za boravak u vrtiću u junu prijavilo 105 mališana i izrazila nadu da će vrtić moći raditi cijelo ljeto raditi u punom sastavu.

Ona je istakla da je ustanova obezbijedila sve potrebnu opremu za djecu i vaspitače, i potrebna sredstva za dezinfekciju i pojačanu higijenu.

Direktor vrtića je naglasila da je ustanova nabavila beskontaktni toplomjer, tako da će mališanima biti mjerena temperatura u trijažnom postupku na ulazu u objekat, gdje će dežurna vaspitačica primati djecu od roditelja, bez njihovog ulaska u vrtić.

Vrtić na Sokocu sa djecom radi od 6.30 do 16.30 časova.

U Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Sokocu prije izbijanja epidemije korona boravilo je 143 djece u pet vaspitno-obrazovnih grupa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare