Na pomolu rješenje za izmirenje duga za struju

0
Na pomolu rješenje za izmirenje duga za struju

HAN PIJESAK – Predstavnici preduzeća „Elektro-Bijeljina“ i opštine Han Pijesak dogovorili izmirenje duga za struju u ratama sa dužnicima Domom zdravlja i Javno komunalnim preduzećem „Kraljeva Gora“.

Dogovor o izmirenju duga u iznosu od 58.000 KM, postignut je na sastanku održanom prošle sedmice na Han Pijesku, uz posredovanje predstavnika lokalne vlasti, kažu u opštini Han Pijesak.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Kraljeva Gora“ Ivana Maksimović rekla je Srni da poslovanje ovog preduzeća, čija je djelatnost distribucija vode, opterećuju troškovi za električnu energiju zbog rada crpnih i dotočnih pumpi na vodovodnoj mreži.

„Naš dug `Elektro-Bijeljini` je 34.000 KM i taj problem teško možemo sami da riješimo bez razumijevanja ostalih subjekata u zajednici, jer se mjesečni račun dostigne oko 8.000 KM“, kaže Maksimovićeva.

Ona je istakla da preduzeće „Kraljeva Gora“, koje je osnovano 2014. godine, zapošljava 24 radnika i posluje normalno, ali da im jedini problem predstavlja trošak za električnu energiju.

Direktor Doma zdravlja „Dr Milenko Narančić“ iz Han Pijeska Radojka Golijan kaže da novi menadžment na sve načine pokušava da nađe rješenje za izmirenje naslijeđenih dugovanja, te da je u okviru programa „oživljavanja“ ove ustanove na red došlo i izmirenje duga za struju od 24.000 KM.

Portparol Zavisnog elektrodistributivnog preduzeća „Elektro-Bijeljina“ Slobodan Đalamić potvrdio je Srni da je prošle sedmice u Han Pijesku dogovoreno potpisivanje sporazuma o medijaciji, kojim je predviđeno da Dom zdravlja svoje obaveze za utrošenu električnu energiju izmiri u mjesečnim ratama, dok će takav sporazum biti potpisan i sa preduzećem „Kraljeva Gora“.

Načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić je na nedavnom sastanku sa predstavnicima „Elektro-Bijeljine“ i Radne jedinice „Vlasenica“, koja djeluje na području opština Han Pijesak, Vlasenica, Milići i Šekovići, obećao da će i lokalna uprava finansijski pomoći u prevazilaženju ovih problema u skladu sa mogućnostima.

On se zahvalio predstavncima „Elektro-Bijeljine“ i Elektrodistribucije „Vlasenica“ za radove na trafo-stanici sa priključcima dalekovoda u selu Kusače i za radove na elektrifikaciji kuće za porodicu Golijan u selu Nevačka.

Ostojić je predstavnike „Elektro-Bijeljine“ upoznao i sa problemima u snabdijevanju strujom potrošača u selima Mrkalji i Rečice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare