Na konferenciji „Kometa“ prijavljena 193 autora iz 12 zemalja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovao je danas Petu međunarodnu konferenciju pod nazivom „Primijenjene tehnologije u mašinskom inženjerstvu – Kometa“, koja je zbog epidemiološke situacije održana virtuelno posredstvom sredstava elektronske komunikacije, a učesnici su iz 12 zemalja.

Predsjednik Organizacionog odbora ovog naučnog skupa i dekan Mašinskog fakulteta Milija Kraišnik istakao je da osnovni cilj konferencije predstavlja primjena rezultata njihovih kolega iz BiH i regije, s ciljem povećanja konkurentnosti privrede, prije svega nacionalnih subjekata.

Kraišnik je istakao da je dosadašnji rad konferencije ocijenjen visokom ocjenom brojnih učesnika.

„Tome svjedoči i kategorizacija naučne konferencije resornog ministarstva, koja je klasifikovana u prvu kategoriju. Prijavljena su 193 autora i koautora koji dolaze iz 12 zemalja svijeta. Odziv je uprkos trenutnoj epidemiološkoj situaciji u vezi sa virusom korona dobar i mi smo zadovoljni“, naglasio je Kraišnik.

On je zahvalio svim autorima radova, članovima Organizacionog odbora koji su radom doprinijeli unapređenju kvaliteta ove konferencije.

„Još jedan od važnih ciljeva konferencije je pružanje mogućnosti mladim kolegama da predstave svoje radove i ostvarivanje većeg nivoa saradnje sa privrednim institucijama, javnim preduzećima, akademskom zajednicom, te naučnoistraživačkim institucijama. Generalno, cilj je podizanje saradnje Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa relevantnim partnerima“, rekao je Kraišnik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Prodekan za naučnoistraživački rad na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu Saša Prodanović zahvalio je učesnicima, kao i svim organizacijama i institucijama koje su podržale organizaciju petog internacionalnog naučnog skupa „Kometa“.

„Mi smo u ovim teškim vremenima izazvanim pandemijom virusa korona, ipak nastojali da nastavimo kontinuitet održavanja konferencije koja se održava svake parne godine da bismo pružili mogućnost našim autorima, koautorima da predstave svoja naučna i stručna dostignuća“, dodao je Prodanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare