Na beogradskom sajmu knjiga biće predstavljeno više od 50 izdanja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstaviće više od 50 svojih izdanja na 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, saopšteno je iz ove obrazovne institucije.

Na izložbenom štandu Republike Srpske, u hali dva, nivo A, među 111 izdanja od 52 izdavača, nalazi se oko 50 izdanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu i njegovih organizacionih jedinica.

Na ovom štandu biće organizovana promocija zbornika radova sa naučnih skupova “Nauka i stvarnost” i “Savjetovanje o statusu društveno-humanističkih nauka” Filozofskog fakulteta, kao i zbornik radova Pravnog fakulteta sa naučnog skupa “Dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

Na ovogodišnjem Sajmu, koji je sinoć otvorio akademik Matija Bećković i koji će trajati do nedjelje, 28. oktobra, biće predstavljeno oko 500 izlagača, a počasni gost je Maroko.

Slogan sajma je “Radost čitanja”, koji podsjeća na univerzalnu vrijednost literature i značaj književnog stvaralaštva za formiranje estetskih vrijednosti, kakvima čovječanstvo teži.

Reprezentativni nastup Republike Srpske na najvećoj regionalnoj kulturnoj manifestaciji organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments