Mur otvorio Sajam domaćih proizvoda

0

RUDO – Sajam domaćih proizvoda, koji je okupio više od 130 izlagača iz BiH, Srbije i Crne Gore, svečano je danas otvoren na Trgu slobode u Rudom u prisustvu brojnih gostiju.
U kulturno-umjetničkom programu nastupili su ženska etno-grupa i folklorno društvo SPKD “Prosvjeta” iz Rudog.

Sajam je otvorio šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur koji je rekao da mu je izuzetna čast što je u Rudom, te izrazio zadovoljstvo što je Sajam okupio goste iz regiona.

Načelnik opštine Rudo Rato Rajak rekao je da je cilj Sajma da se promovišu preduzetnici, domaća radinost, zanati i sve što posebno odlikuje regiju na tromeđi između Srbije, Crne Gore i BiH.

“Cilj nam je da podstaknemo međuopštinsku i međudržavnu saradnju, da podstaknemo razmjenu snaga i iskustava koji će biti svima od koristi i da promovišemo čovjekoljublje, prijateljstvo i druženje”, istakao je Rajak.

Predstavnik Radne grupe za regionalni i ruralni razvoj SVG Danica Nešević rekla je da ovaj Sajam podržavaju već drugu godinu u okviru projekta koji finansira EU.

“Značaj sajma je što je regionalnog prekograničnog karaktera i zato što promoviše tradicionalne vrijednosti”, dodala je Neševićeva.

Ona je istakla da je važno i to što cijela lokalna zajednica učestvuje u organizaciji, a posebno mladi volonteri.

Direktor Javne ustanove za turizam i sport Vladimir Bradonjić kaže da je izuzetno zadovoljan posjećenošću Sajma, te da je manifestacija veoma značajna za opštinu jer je međunarodnog karaktera.

“Na Sajmu promovišemo domaće proizvode, a novina u odnosu na prethodni je takmičenje demo-bendova i takmičenje u spremanju riblje čorbe, edukacija za malinare i pčelare, te ostali mnogobrojni sadržaji”, rekla je Bradonjićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

  Pretplatite se  
Obavjesti me o