Modernizacijom Univerziteta do bolje edukacije studenata

0

ISTOČNO SARAJEVO – Projekat „Modernizacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu“ ima ogroman značaj za univerzitet i za edukaciju studenata, izjavio je Srni prorektor za istraživanje, nauku i razvoj Univrziteta u Istočnom Sarajevu Stevan Trbojević. On je napomenuo da ukupna vrijednost isporučene opreme iznosi 3,51 milion evra, od ukupno sedam miliona koliko iznosi vrijednost „faze jedan“.

„Ostatak opreme biće u naredna dva mjeseca isporučen utvrđenom dinamikom na svih deset lokaliteta gdje se nalaze fakulteti koji će dobiti opremu“, rekao je Trbojević.

On je naveo da već sada, zahvaljujući ovom projektu, fakulteti raspolažu sa oko 400 računara, 200 laptopa, konferencijskim video-salama i drugom opremom za edukaciju.

U pripremi su faze „dva A“ i „dva B“ za koje je u toku priprema dokumentacije, a iznosiće po 10 miliona evra.

Ove faze obuhvataju značajne građevinske radove i investicije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Vlada Republike Srpske prihvatila je prije dva dana informaciju u vezi sa kreditnim zaduženjem za projekat „Modernizacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu“, koji obuhvata nabavku i isporuku nastavno-naučnih materijala, opreme i sredstava kojim će se znatno poboljšati materijalne i tehničke pretpostavke za osavremenjivanje i izvođenje svih nastavnih i naučnih sadržaja na Univerzitetu.

Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske zaključilo je Ugovor o realizaciji projekta „Modernizacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu“, na osnovu kojeg je Ministarstvo finansija i trezora BiH zaključilo kreditni sporazum koji je prihvatilo i ratifikovalo Predsjedništvo BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare