Mladi geografi odlični na Geografskoj olimpijadi u Beogradu

0

VLASENICA – Učenik prvog razreda Gimnazije u Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice Miloš Samardžić osvojio je zlatnu medalju na regionalnoj Geografskoj olimpijadi u Beogradu, dok je učenica četvrtog razreda gimnazije u tom centru Marijana Mićić zauzela treće mjesto.

Ovaj izvanredan uspjeh vlasenički sradnjoškolci su proteklog vikenda postigli u konkurenciji 400 takmičara iz Srbije i Republike Srpske, plasirajući se time u finale Nacionalne geografske olimpijade, koja će polovinom maja biti održana u Beogradu.

Oni su tako ponovili uspjehe koje godinama na geografskim olimpijadama različitog nivoa postižu srednjoškolci iz Vlasenice, te potvrdili visok nivo znanja iz geografije koje su u školi stekli zahvaljujući svom trudu i predanom radu profesora geografije Dragana Ilića.

Samardžić je rekao Srni da je takmičenje, koje se sastojalo iz tri dijela – multimedijalnog i pisanog testa, te praktičnog rada, održano na Geografskom fakultetu u Beogradu i da je imao ukupno 77 od 100 bodova.

„Cijele prošle sedmice pripremali smo se za Olimpijadu, a zadnja tri dana bili smo oslobođeni nastave kako bi cjelodnevno sa profesorom Ilićem mogli da se pripremamo za takmičenje“, rekao je Samardžić.

Uspjehom na kvalifikacionom takmičenju zadovoljna je i Mićićeva, koja je 2018. godine bila finalista Nacionalne geografske olimpijade gdje je osvojila treće mjesto, a do sada je učestvovala na Geografskoj balkanijadi i Svjetskoj geografskoj olimpijadi kao član ekipe BiH.

„Konkurencija je i ove godine bila veoma jaka i srećna sam što ću se ponovo takmičiti u finalu Nacionalne geografske olimpijade. Očekujem dobar rezultat“, rekla je Mićićeva Srni.

Profesor Ilić zadovoljan je znanjem i rezultatima njegovih đaka i uvjeren je da će i na finalnom takmičenju oboje biti među favoritima za medalje.

„Posebno bih istakao Miloša, koji je tek prvi razred Gimnazije. Prošle godine je u konkurenciji osnovaca osvojio zlatnu medalju na Evropskoj geografskoj olimpijadi“, rekao je Ilić Srni.

Direktor vlaseničkog Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ Ilinka Ninić Srni je izjavila da su uspjesi učenika važni i za afirmaciju ove vaspitno-obrazovne ustanove i pokazatelj su da se u vlaseničkom Centru dobro radi.

„To je i dokaz da su naši učenici talentovani i vrijedni i da imaju isto tako dobre i marljive profesore“, rekla je Ninićeva i dodala da odlaske učenika na takmičenja aktivno podržavaju i opštinska vlast.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare