Mještani uredili park

0

VLASENICA – Stanovnici vlaseničke Mjesne zajednice Piskavice završili su uređenje dječijeg parka i prostorija te mjesne zajednice, u koje su uložili vlastita i sredstva donatora i opštinskih vlasti.

Mini-projekat uređenja parka, realizovan u okviru projekta „Žene u mjesnim zajednicama“, koštao je 2.955 KM, pri čemu je organizacija BTD /Balkan Trust for Democracy/ uložila 2.000 KM, opština 480 KM, a građani, u robi i novcu, 475 KM. Pojekat je provelo Udruženje žena „Priroda“ iz Bratunca.

Dragana Živković iz Udruženja „Priroda“ rekla je novinarima da je cilj projekta bio unapređenje rada Savjeta Mjesne zajednice, sa naglaskom na većem učešću žena na provođenju razvojnih aktivnosti u zajednici.

„Za nas je posebno važno da je u svim aktivnostima učestvovalo više od 40 odsto žena, što ukazuje na njihovu spremnost da aktivno učestvuju u radu lokalne sredine“, rekla je Živkovićeva.

Tokom realizacije mini-projekta organizovano je sedam akcija, u kojima je učestvovalo 20 volontera, a zabilježeno je 267 časova volonterskog rada.

Opremanje prostorija Mjesne zajednice realizovano je u okviru projekta „Pomirenje i razvoj zajednica“, koji je finansirala organizacija „Karitas“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare