Mitrović: Izmještena tijela sarajevskih Srba

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović izjavio je da je očekivao da u sarajevskom naselju Alipašino polje neće biti pronađeni posmrtni ostaci ubijenih Srba, jer su njihova tijela pod nadzorom bivše Federalne komisije za nestala lica izmještena na sasvim nepoznatu lokaciju. “Tadašnja Federalna komisija za nestala lica na čelu sa Amorom Mašovićem pod izgovorom sanitarnog čišćenja tog dijela grada sve pojedinačne i masovne grobnice izmjestila je na nama nepoznatu lokaciju”, rekao je Mitrović Srni, komentarišući jučerašnje probno iskopavanje u sarajevskom naselju Alipašino polje koje je izvršeno po nalogu Tužilaštva BiH.

Mitrović je podsjetio da je Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila u više navrata, ali nažalost, bezuspješno tražila od međunarodne zajednice, konkretno Međunarodne komisije za nestala lica /ICMP/ da se utvrdi odgovornost Amora Mašovića i drugih za izmještanje srpskih grobnica u BiH.

“Na prozivanje Mašovića ne reaguje ni Tužilaštvo BiH, kao ni međunarodna zajednica na čelu sa ICMP koji je uključen u proces traženja nestalih lica u BiH, što je neprihvatljivo i poražavajuće”, zaključio je Mitrović.

Na Trgu ZAVNOBiH-a u sarajevskom naselju Alipašino polje, gdje je Institut za nestala lica BiH juče obavio probno iskopavanje zbog informacija da se tu nalaze tijela Srba ubijenih u proteklom ratu, pronađena je rupa natrpana smećem, pa se pretpostavlja da su tijela ubijenih izmještena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments