Mitropolit Hrizostom služio liturgiju u Hramu na Veljinama

0
Mitropolit Hrizostom služio liturgiju u Hramu na Veljinama

ISTOČNA ILIDŽA – NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je danas na praznik Sretenja Gospodnjeg Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, na području opštine Istočna Ilidža.

Mitropolit je istakao da čovjek može da se oslobodi i ropstva, i nevolja, i bijeda, ali da se najteže oslobađa smrti, grijeha i đavola, dodajući da onaj koji je na današnji dan unesen u Sveti Hram, kao malo dijete, jeste spasitelj svijeta, svjetlost i spasenje koje je Gospod obećao.

„Neka Gospod danas nama da snage da i mi kao pravedni Simeon prepoznamo Boga, spasitelja svoga, da ga uvijek slavimo, zajedno sa presvetom Bogorodicom i svim svetima. Da nam da snage, braćo i sestre, da svaki dan bivamo i mi pravedniji, bolji nego što smo danas“, naveo je u besjedi mitropolit Hrizostom.

On je u obraćanju vjernicima napomenuo da za nekoliko dana počinje Vaskršnji post.

„Tokom Velikog časnog posta dosta je iskušenja koja se nalaze pred nama i mi moramo da ih se čuvamo, da nas ne odvedu sa pravog puta spasenja, a to je put pokajanja. Post je prilika da promijenimo način razmišljanja i življenja“, poručio je mitropolit Hrizostom.

Ovo je druga arhijerejska liturgija koju je njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit Hrizostom služio u hramu na Veljinama, od ustoličenja u tron mitropolita dabrobosanskih.

Među brojnim vjernicima liturgiji su prisustvovali i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović, kao i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijela Lale Mrda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments