Milošu Samardžiću zlatna medalja na Geografskoj olimpijadi u Beogradu

0

VLASENICA – Učenik drugog razreda gimnazije u vlaseničkom Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“ Miloš Samardžić osvojio je zlatnu medalju na Nacionalnoj olimpijadi iz geografije u Beogradu, na kojoj je, osim 11 učenika iz Vlasenice, koji su bili jedini predstavnici Republike Srpske, učestvovalo 117 đaka iz 50 škola iz Srbije.

Miloš Samardžić je izjavio Srni da se takmičenje sastojalo iz tri dijela – multimedijalnog i pisanog testa, te praktičnog rada i da je imao ukupno 74 od 100 bodova.

„Zadovoljan sam i srećan zbog postignutog rezultata jer je konkurencija bila izrazito jaka, a naših 11 učenika bili su jedini predstavnici Republike Srpske. Ovaj rezultat je plod priprema sa profesorom Ilićem, koji predano radi sa svojim učenicima, za šta smo mu zahvalni“, naveo je Samardžić.

Vlasenički geografi godinama unazad postižu izvanredne rezultate za koje je zaslužan i profesor geografije Dragan Ilić, koji je Srni izjavio da su danas stigli rezultati koji su ih obradovali i dali podstrek za osvajanje medalja i ubuduće.

„Konkurencija je bila jaka, ali možemo se pohvaliti time što je Miloš Samardžić osvojio prvo, a Miloš Pavlović drugo mjesto. To je veliki uspjeh za našu relativno malu sredinu i malu školu. Malu po broju učenika, a veliku po rezultatima“, rekao je Ilić.

Ilić je istakao da su i ostali učenici postigli solidan uspjeh iako su učestvovali prvi put na ovom takmičenju, što je garancija da će i narednih godina škola sa ovakvih takmičenja donositi medalje.

On je naveo da su vlasenički srednjoškolci obezbijedili učešće na Evropskoj olimpijadi, koja će biti održana onlajn polovinom juna, a Miloš Samardžić i Miloš Pavlović biće dio ekipe BiH na Svjetskoj olimpijadi, koja će biti održana polovinom avgusta.

„Ovo je plod velikog rada tih učenika. Bez obzira na to koliko se profesor trudio ne može postići rezultate ako nema tako sjajne đake, kakve ima naša škola. Mi smo tu samo kao koordinatori, da ih podstičemo, da im pomažemo… Trudim se da to bude što bolje“, istakao je Ilić.

Direktor vlaseničkog Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ Pajisija Petrović rekao je Srni da su ovi učenici najbolji ambasadori njihove ustanove.

„U periodu upisa u našu školu ovo je najbolji pokazatelj da imamo predane profesore, vrijedne učenike i da oni koji dođu u naš centar mogu biti sigurni da će steći najbolje znanje. Ove medalje su znak kvalitetnog rada“, naglasio je Petrović.

Vlasenički geografi poznati su po brojnim medaljama sa Geografske balkanijade i Svjetske geografske olimpijade, na kojima su učestvovali kao članovi ekipe BiH.

Nacionalna olimpijada iz geografije održana je u organizaciji Regionalnog centra za talente u Beogradu, na Geografskom fakultetu, u subotu, 15. maja.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare