Milica Bajagić učenik generacije

0

SOKOLAC – Milica Bajagić je učenik generacije u Osnovnoj školi „Sokolac“ u školskoj 2020/2021 godini, u kojoj od 98 malih maturanata ima 12 vukovaca, među kojima je njih šest konkurisalo za ovu titulu, rečeno je Srni u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Pedagog-psiholog u ovoj školi Momirka Borovčanin navela je da su za Komisiju, sem opšteg uspjeha u školi koji nosi značajan broj bodova, presudnu ulogu imali rezulati koje je Milica ostvarila u nastavnim, vannastavnim i vanškolskim aktivnostima, kojih je bilo mnogo.

Borovčaninova je rekla da je Milica učestovala na školskim takmičenjima na opštinskom i regionalnom nivou i postizala značajne rezultate, te na konkursima sa literarnim i likovnim radovima.

„Izuzetno je posvećena svom cilju i ima jaku želju i volju da uspije u svemu i jako je svoja“, ocijenila je Borovčaninova.

Bajagićeva je rekla Srni da se nakon saznanja da je ona izabrana za najbolju u generaciji osjećala ispunjeno jer se tokom minulih devet godina i trudila da tako bude.

„Srećna sam jer smatram to krunom truda i rada tokom devet godina u kojima sam učestovala u nizu nastavnih i vannastavnih aktivnosti“, rekla je Milica.

Ona je najavila da će upisati Gimnaziju računarsko-informatičkog smjera na Sokocu, jer su je, iako je svestran đak, uvijek više privlačili matematika, fizika i informatika.

„To je nešto što sam ja i što me ispunjava, iako mi svaki predmet ide podjednako dobro. Trudila sam se da postignem ovakav uspjeh u školi i van nje“, izjavila je Bajagićeva.

Bajagićeva je istakla da je nagrada do sada bilo mnogo i da joj najdraža osvojeno treće mjesto na Svetosavskom takmičenju prošle godine, u organizaciji Filozofskog fakulteta na Palama.

Bajagićeva je rekla da je tri godine trenirala atletiku u Atletskom klubu „Glasinac“, u Kulturno-umjetničkom društvu „Romanijska luča“ već osam godina se bavi folklorom, te se da bavi volonterskim radom pomažući aktivnosti više nevladinih i sportskih organizacija.

Upored sa nastavom u osnovnoj, Milica je privela kraju i Nižu muzičku školu u Istočnom Sarajevu, gdje svira gitaru, a posebno se ponosi što je već dugo član sokolačkog Planinarskog društva „Glasinac“, zajedno sa članovima cijele porodice Bajagić.

U Osnovnoj školi „Sokolac“ školsku 2020/2021. godinu kraju privode ukupno 852 đaka, od kojih je 98 završilo deveti razred.

U ovoj ustanovi navode da zbog pandemije virusa korona nisu realizovali proslavu male mature u organizaciji škole jer roditelji i učenici nisu prihvatili podjelu na grupe od po 50 učenika u zatvorenom prostoru, a nisu organizovali ni izlete i školu u prirodi za učenike petih razreda.

Nastava za sokolačke osnovce biće završena 8. juna.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare