Milan nastavlja liječenje u Padovi

0
Milan nastavlja liječenje u Padovi

ŠEKOVIĆI – Petnaestogodišnji Milan Simetić iz Šekovića trenutno boravi u bolnici u Padovi, gdje bi u narednom periodu trebalo da bude podrvgnut transplataciji bubrega koji će mu donirati majka Snežana.

Dječakova sestra Mileva Simetić rekla je Srni da je Milan u proteklom periodu nekoliko puta boravio u Univerzitetskoj bolnici u Padovi, gdje mu je prethodno presađena jetra i gdje sada obavljaju pretrage u vezi sa transplatacijom bubrega.

„Svi nalazi su dobri i jetra u potpunosti obavlja svoju funkciju. Što se bubrega tiče, dosadašnje analize su pokazale da bi potencijalni donator mogla da bude mama Snežana, koja je već ušla u proces pripreme za operaciju“, rekla je Mileva.

Ona je dodala da je Milan u Padovu otputovao otputovao sa ocem Jovišom i majkom Snežanom.

Javnost je i ranije informisana o slučaju dječaka Milana iz šekovićkog sela Kalabače, koji je od rođenja imao ozbiljne zdravstvene probleme, prvo sa bubrezima, koji su mu 2016. godine potpuno otkazali, a potom i sa funkcionisanjem jetre, pa mu je jedni spas bila transplatacija oba organa.

Simetiću je 25. decembra prošle godine u bolnici u Padovi obavljena transplatacija jetre, a uporedo sa tim dječak je svakodnevno bio podrvgnut hemodijalizi, koju je nastavio u zvorničkom dijaliznom centru, nakon povratka u Šekoviće.

„Sve to Milan je hrabro i stoički podnio. LJekaru u Padovi su rekli da nikada nisu imali tako hrabrog pacijenta“, rekla je sestra Mileva.

Iako u neprestanoj borbi za ozdravljenje, Milan nije zanemario ni školske obaveze, a u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Šekovićima Srni je rečeno da je ovaj dječak 27. juna ove godine usješno završio osmi razred osnovne škole.

Organizovana je regionalna humanitarna akcija, u koju su se uključili brojni pojedinci, organizacije, preduzeća i ustanove.

Veliku pomoć i podršku dječak je imao od nastavnika istorije Žaljka Ristića, koji je bio i jedan od inicijatora velike humanitarne akcije prikupljanja pomoći za Milanovo liječenje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare