Mihaeli Šubić uručena nagrada „Čučkova knjiga“

0

HAN PIJESAK – U okviru „Čučkovih književnih susreta“ na Han Pijesku, večeras je Mihaeli Šubić uručena nagrada „Čučkova knjiga“ za zbirku pjesama „Nekoliko sitnih uboda“.

Predsjednik žirija Aleksa Janković rekao je da je umjetnički duh Šumićeve oduševio članove žirija, čije se intimno razumijevanje i poznavanje umjetnosti uopšte vidi iz samog naslova knjige.

Šubićeva je zahvalila žiriju i organizatorima za dodijeljenu nagradu, koju čine povelja, plaketa i novčani dio.

Pokrovitelj nagrade su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Narodna biblioteka „Branko Čučak“ i opština Han Pijesak.

Predsjednik Skupštine opštine Kristina Stojanović poželjela je toplu dobrodošlicu na „Čučkove književne susrete“, te posebno pozdravila književnike i sve učesnike manifestacije.

Besjedu o pjesniku Branku Čučku održali su književnik i književni kritičar Mileta Aćimović Ivkov i književnik Vladimir Pištalo.

Na 13. po redu manifestaciji „Čučkovi književnih susreti“ govorili su i književnici Nenad Šaponja, Željko Pržulj, Jovanka Stojčinović-Nikolić, Aćim Todorović i Slobodan Jović, a za umjetnički program bili su zaduženi glumac Milan Dimić, Dejana Hršum, magistar solo pjevanja, te Danijel Grahovac, gitara.

Goste je pozdravila direktor Narodne biblioteke „Branko Čučak“ na Han Pijesku Ozrenka Đurić Radulović ističući da je ova manifestacija opstala i našla svoje mjesto na kulturnoj sceni Republike Srpske, te da obogaćuje kulturni život, afirmiše mlade stvaraoce i dopriniosi kulturnom razvoju ove opštine i Srpske.

U okviru „Čučkovih književnih susreta“ danas je održano „Čučkovo podne“, a prethodno su učesnici manifestacije položili cvijeće na grob pjesnika Branka Čučka.

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare